Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ο Όμαρ Σουλεϊμάν είναι ο «εκλεκτός» του Ισραήλ.

8 Φεβρουαρίου 2011.
Ο Αιγύπτιος αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν ήταν ο υποψήφιος που προτιμούσε το Ισραήλ ως αντικαταστάτη του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και συνομιλούσε καθημερινά με το Ισραήλ μέσω ενός «κόκκινου τηλεφώνου», αποκαλύπτει ένα τηλεγράφημα του ιστότοπου WikiLeaks που δημοσιεύθηκε χθες από την εφημερίδα «Telegraph» του Λονδίνου...
...Σε μια αμερικανική διπλωματική διακοίνωση του 2008, η οποία δόθηκε στη βρετανική εφημερίδα από τον WikiLeaks, αναφέρεται ότι ο Ντέιβιντ Ασάμ, σύμβουλος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, ανέφερε τον Όμαρ Σουλεϊμάν, ο οποίος αναφέρεται σε ορισμένα τηλεγραφήματα ως «Σολιμάν», ως τον αξιωματούχο που θα ήταν προτιμότερο για το Ισραήλ να πάρει τη σκυτάλη από τον Μουμπάρακ.
«...Ο Ασάμ έπλεκε το εγκώμιο του Σολιμάν και υπογράμμιζε ότι η 'θερμή γραμμή' που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στο ισραηλινό υπουργείο και την αιγυπτιακή υπηρεσία πληροφοριών εχρησιμοποιείτο καθημερινά», διευκρίνιζε το τηλεγράφημα, το οποίο είχε σταλεί από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ.
«...Ο Ασάμ υποστήριζε πως οι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι ο Σολιμάν θα μπορούσε τουλάχιστον να πάρει το αξίωμα του αντιπροέδρου, αν ο Μουμπάρακ πέθαινε ή βρισκόταν σε αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του», προστίθεται στο τηλεγράφημα.
«...Η ανάλυση των σεναρίων διαδοχής θα γίνει από την πρεσβεία μας στο Κάιρο, όμως είναι αναμφισβήτητο ότι το Ισραήλ έχει μια αξιοσημείωτη προτίμηση για την επιλογή Όμαρ Σολιμάν», καταλήγει το τηλεγράφημα...(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: