Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ο Καντάφι έβαψε τα χέρια του με αίμα...

18 Φεβρουαρίου 2011.
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης, από το βράδυ της περασμένης Τρίτης, έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 24 διαδηλωτές και έχουν τραυματίσει δεκάδες στην προσπάθειά τους να διαλύσουν τις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch), επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες...
...Η οργάνωση επισημαίνει πως οι αρχές της Λιβύης πρέπει να σεβαστούν το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά. «Οι Λίβυοι δεν πρέπει να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους», υπογραμμίζει.
...Στο μεταξύ, νέες διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα στη Λιβύη, την επομένη της «Ημέρας Οργής». Μηνύματα ομάδων της αντιπολίτευσης στο Διαδίκτυο αναγγέλλουν τις διαδηλώσεις σήμερα μετά την προσευχή της Παρασκευής....

***Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και αντικαθεστωτικών διαδηλωτών στη Βεγγάζη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τοπική ιατρική πηγή. «Αυτήν τη στιγμή ο αριθμός των διαδηλωτών που σκοτώθηκαν ανέρχεται σε 14», δήλωσε πηγή του τοπικού νοσοκομείου, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.
...Ο Ραμαντάν Μπρίκι, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Quryna της Βεγγάζης, επιβεβαίωσε επικαλούμενος πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας τον απολογισμό αυτόν των χθεσινών ταραχών.
...Η κατάσταση σήμερα είναι ήρεμη στη Βεγγάζη, σύμφωνα με τον Μπρίκι, ο οποίος σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν προβλήματα σύνδεσης με το Διαδίκτυο, τα οποία εμποδίζουν την εφημερίδα, η οποία πρόσκεται στον Σέιφ αλ Ισλάμ, γιο του Καντάφι, να δημοσιεύσει πληροφορίες στην ιστοσελίδα της.
...Προηγούμενος απολογισμός λιβυκής πηγής γνωστοποιούσε το θάνατο 7 ανθρώπων στη Βεγγάζη, η οποία βρίσκεται 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, και 2 στην Αλ Μπάιντα, η οποία βρίσκεται ακόμη πιο ανατολικά. Με το νέο απολογισμό ανεβαίνει σε 16 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την Τρίτη που άρχισαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Λιβύη.
...Ωστόσο το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) γνωστοποίησε σήμερα ότι οι νεκροί στη Λιβύη ανέρχονται σε 24, διευκρινίζοντας ότι οι 8 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους στη Βεγγάζη, η οποία συγκεντρώνει τους πιο σφοδρούς επικριτές του καθεστώτος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι.
...Παράλληλα η λιβυκή αντιπολίτευση κατηγόρησε σήμερα τις αρχές ότι έδωσαν όπλα σε Αφρικανούς μετανάστες στο βόρειο τμήμα της χώρας για να πυροβολούν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο έως και 30 ανθρώπων.
...Η λιβυκή ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Al-Youm αποκαλύπτει ότι ελικόπτερα προσγειώθηκαν για σύντομο χρονικό διάστημα για να προμηθεύσουν με όπλα τους μετανάστες στις πόλεις Αλ Μπάιντα και Σάχατ, που βρίσκονται και οι δύο στη βόρεια ακτή της Λιβύης.
...Η ιστοσελίδα προσθέτει επίσης ότι στις συμπλοκές σκοτώθηκαν και τρεις από τους μετανάστες που είχαν προμηθευτεί με όπλα.

***Επίσης...
...Τρεις κρατούμενοι σκοτώθηκαν σήμερα στη Λιβύη από τις δυνάμεις της τάξης καθώς προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από τη φυλακή Ελ Τζεντάιντα, κοντά στην Τρίπολη, δήλωσε σήμερα πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
«Κρατούμενοι αποπειράθηκαν να δραπετεύσουν από τη φυλακή Ελ Τζεντάιντα, αλλά οι φύλακες επενέβησαν και ήταν υποχρεωμένοι να ανοίξουν πυρ κατά των κρατουμένων, οι οποίοι έκαναν χρήση βίας», δήλωσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.
«Οι συγκρούσεις προκάλεσαν το θάνατο τριών κρατουμένων», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι τώρα η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και οι δυνάμεις της τάξης περικυκλώνουν τη φυλακή.
Πολλοί κρατούμενοι, οι οποίοι εξεγέρθηκαν, δραπέτευσαν νωρίτερα σήμερα από φυλακή της Βεγγάζης, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Λιβύης, στην οποία πραγματοποιούνται διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος....(Γαλλικό, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: