Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ε.Ε. : Απαγορεύουν το ταξίδι στον Καντάφι.

21 Φεβρουαρίου 2011.
Σε εξέλιξη,
για έβδομη ημέρα, βρίσκονται και σήμερα, οι διαδηλώσεις  σε αρκετές πόλεις της Λιβύης ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δυνάμεις ασφαλείας αποχωρούν από αρκετές πόλεις. Στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής γιορτάζοντας παράλληλα την απελευθέρωση της πόλης..***Στην E.E, συζητάται απαγόρευση ταξιδιού του Καντάφι....Την ίδια στιγμή στην πρωτεύουσα Τρίπολη, συνεχίζονται οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Πράσινη Πλατεία, την κεντρική πλατεία της πόλης. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας η αστυνομία επιτέθηκε στο πλήθος ανοίγοντας πυρ, την ίδια στιγμή που λέγεται ότι υποστηρικτές του Καντάφι ορμούσαν κατά του πλήθους με αυτοκίνητα. Εντωμεταξύ, διαδηλωτές κατέλαβαν δύο κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
...Νωρίτερα, ένα κυβερνητικό κτίριο φλεγόταν στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές. «Βλέπω να φλέγεται η Αίθουσα του Λαού, υπάρχουν πυροσβέστες που προπαθούν να σβήσουν τη φωτιά», δήλωσε ανταποκριτής του πρακτορείου Ρόιτερς ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε πως, εκτός από το κυβερνητικό κτίριο, στις φλόγες βρίσκονται επίσης αρκετά αστυνομικά τμήματα στην Τρίπολη.
...Στο μεταξύ, στη Βηρυτό, το δίκτυο NBN της λιβανικής τηλεόρασης μετέδωσε ότι έχουν σημειωθεί πυρκαγιές στην Τρίπολη και πως «η έδρα του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Τζαμαχιρίγια Δύο και εκείνη του ραδιοσταθμού Αλ-Σαμπάμπια φλέγονται».
...Το NBN, επικαλούμενο πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, μετέδωσε πως διαδηλωτές πυρπόλησαν στη διάρκεια της νύκτας δημόσια κτίρια στην πρωτεύουσα. Η εκτίμηση που κάνει η Οργάνωση για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα την Νέα Υόρκη, για τον απολογισμό, των συγκρούσεων ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές, είναι ότι οι νεκροί φτάνουν τους 233 νεκρούς, τουλάχιστον.
...Η ίδια οργάνωση υποστηρίζει ότι πηγές από δύο νοσοκομεία της πόλης της Βεγγάζης, όπου σημειώνονται οι σφοδρότερες συγκρούσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 60 νεκρούς μόνο την Κυριακή. Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera επικαλούμενο ιατρικές πηγές μεταδίδει ότι 61 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη Λιβύη νωρίς σήμερα.

***Την ίδια στιγμή...
....Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να επιβάλει κυρώσεις στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, απαγορεύοντάς του να ταξιδεύει στην Ευρώπη και 'παγώνοντας' τους χρηματικούς του πόρους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας σήμερα.
'...Πώς μπορούμε από την μια να βλέπουμε τι συμβαίνει στη Λιβύη, με σχεδόν 300 ανθρώπους νεκρούς από πυρά [σ.σ. των υπηρεσιών ασφαλείας] και να μην μιλάμε για κυρώσεις ή ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε βάρος του Καντάφι, ενώ την ίδια στιγμή επιβάλλουμε ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και κυρώσεις στη Λευκορωσία;', δήλωσε ο Αλεξάντερ Στουμπ.
...Τον Ιανουάριο η ΕΕ επέβαλε ξανά κυρώσεις στην ηγεσία της Λευκορωσίας μετά την καταστολή από τις αρχές τις χώρας των κινητοποιήσεων ακτιβιστών της αντιπολίτευσης. Οι ΥΠΕΞ των χωρών-μελών της ΕΕ συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Λιβύη.
...'Θα το εγείρω ασφαλώς στη συνάντηση: Νομίζω ότι θα έπρεπε να εξετάσουμε τα ίδια στοιχεία τουλάχιστον όπως κάνουμε με τη Λευκορωσία. Αυτό σημαίνει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στον Καντάφι και στους συγγενείς του, με άλλα λόγια την κυβέρνηση, κι επίσης σημαίνει στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις', δήλωσε ο Στουμπ.
...Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ακόμα στήριξη από μέρους της ΕΕ σε κινήματα υπέρ της δημοκρατίας, πρόσθεσε.
...Ο Φινλανδός παραδέχθηκε ότι δεν είναι πολύ πιθανό να υπάρξει απόφαση σήμερα.
'Δε νομίζω ότι θα επιβάλλουμε αυτές τις κυρώσεις ή τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σήμερα, αλλά θα έπρεπε να αρχίσουμε μια συζήτηση... και ίσως στο επόμενο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ να έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις', δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: