Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Επεισόδια φυλετικά στη Λάρνακα της Κύπρου.

16 Φεβρουαρίου 2011.
Ο ελαφρύς τραυματισμός δύο μαθητών και η πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών είναι ο απολογισμός των επεισοδίων, που έγιναν σήμερα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και αραβόφωνων μαθητών στο Λύκειο «Βεργίνα» της Λάρνακας....
...Από τους δύο τραυματίες ο ένας είναι Ελληνοκύπριος, ο οποίος κτυπήθηκε στο κεφάλι με σπασμένο γυαλί, και ο άλλος Παλαιστίνιος. 
...Στα επεισόδια ενεπλάκησαν περισσότερα από εκατό μαθητές....
...Σύμφωνα με την πρόεδρο του συνδέσμου γονέων του Λυκείου Μαρία Αγγελίδου πρόκειται για συνέχεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν την περασμένη βδομάδα από Παλαιστινίους αιτητές ασύλου στο Γραφείο Ευημερίας της Λάρνακας.
...Οι συμπλοκές από την αυλή του Λυκείου επεκτάθηκαν στην αίθουσα των καθηγητών, όπου οι εκπαιδευτικοί είχαν μεταφέρει τους αραβόφωνους μαθητές σε μια προσπάθεια να τερματιστούν τα επεισόδια.
...Γονείς των Ελληνοκυπρίων μαθητών, σύμφωνα με το ΡΙΚ, ανέφεραν ότι τα επεισόδια μεταξύ ελληνοκύπριων και αραβόφωνων μαθητών είναι συχνό φαινόμενο στο Λύκειο «Βεργίνα», γεγονός, τόνισαν, που τους προκαλεί έντονη ανησυχία.
...Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, σχολιάζοντας τα επεισόδια, τόνισε ότι η βία δεν επιλύει διαφορές και έκανε έκκληση προς όλους για σεβασμό στην αντίθετη άποψη και τη διαφορετικότητα. Για τα αίτια των επεισοδίων ο κύριος Κατσουνωτός είπε ότι το περιστατικό ερευνάται από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας....(AΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: