Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Μηνύματα ελπίδας από τον Γ. Παπανδρέου.

17 Φεβρουαρίου 2011.
Μήνυμα ελπίδας ότι η Ελλάδα θα σπάσει τα δεσμά της μιζέριας και θα μπει σε δρόμο ανάπτυξης και προόδου έδωσε από την ακριτική Σαμοθράκη, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου...Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στη διάρκεια συνάντησης με τους παραγωγικούς και τοπικούς φορείς του νησιού, τόνισε πως η κυβέρνηση και όλοι οι Έλληνες πολίτες έβαλαν πλάτη σε ένα καταστροφικό ρεύμα που θα σάρωνε τη χώρα και θα την έστελνε στα όρια της χρεοκοπίας και κατάφεραν με σκληρή και συστηματική δουλειά να την κρατήσουν όρθια....
...Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά ενάντια σε φαινόμενα παθογένειας πολλών ετών. «...Στόχος όλων μας, είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή Ελλάδα, που στο μέλλον δεν θα έχει ανάγκη από κανένα μνημόνιο, τρόικες πακέτα στήριξης και δανειακές δυνάμεις...», τόνισε...
...Ο πολίτης, πρόσθεσε, πρέπει να αισθάνεται ισχυρός. «Επιβάλλεται να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη οικονομία, όπου θα υπάρχει ισόνομη κατανομή του πλούτου. Θέλουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, αυτά που μας οδήγησαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία δικαίου και ασφάλειας για όλους τους πολίτες», ανέφερε.
...Απευθυνόμενους στους παραγωγικούς και τοπικούς φορείς του νησιού, αλλά και στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στην ανάπτυξη του νησιού, λέγοντας ότι αποτελεί πρότυπο πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης.
...Η Σαμοθράκη, τόνισε, μπορεί να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, σε συνδυασμό με την πλούσια παράδοση και τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που διαθέτει.
...Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμα ότι πιθανόν κατά το παρελθόν τόσο η Σαμοθράκη, όσο και οι υπόλοιπες τοπικές κοινωνίες στην περιφέρεια, δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν σωστά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διέθεταν λόγω του συγκεντρωτισμού στη διοίκηση, της γραφειοκρατίας και του πελατειακού κράτους. Όλα αυτά, όμως, τόνισε, ανήκουν στο παρελθόν, καθώς τώρα τόσο με τον «Καλλικράτη», όσο και με τα νέα επενδυτικά εργαλεία που έχει η χώρα μπορούν να ξεπεραστούν προβλήματα και να δοθεί ώθηση σε πάρα πολλούς τομείς της τοπικής οικονομίας του νησιού.
...Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε επίσης την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου μέσα στο 2011, την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών του νησιού, τη βελτίωση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας, την εγκατάσταση μονάδας τηλεϊατρικής, τη διαμόρφωση του κάστρου της Χώρας.
...Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε με έμφαση ότι θα πρέπει από κοινού φορείς και Πολιτεία να διαμορφώσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νησιού, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ντόπιων κατοίκων και των επισκεπτών.
...Χαρακτήρισε τη Σαμοθράκη ως ένα υπόδειγμα πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης, που μπορεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πλούσιο φυσικό περιβάλλον που διαθέτει και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως τη γεωθερμία, που υπάρχει στο νησί.
...Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο σχέδιο «Καλλικράτης» και στα πολλά πλεονεκτήματα που δίνει στην ανάπτυξη των κοινωνιών της περιφέρειας. Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως ο «Καλλικράτης» είναι η δύναμη του κάθε τόπου και ότι το επόμενο διάστημα θα μεταφέρονται συνεχώς προς τις τοπικές κοινωνίες πόροι, αρμοδιότητες και ανθρώπινο δυναμικό, που θα ενισχύσουν την διοικητική αυτονομία των τοπικών κοινωνιών και εν προκειμένου του νησιού.
...Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο δήμαρχο, Γιώργο Χανό, συμπλήρωσε πως πλέον η δημοτική αρχή δεν χρειάζεται πλέον να παίρνει εντολές από την κεντρική κυβέρνηση. «Εσείς, θα παίρνετε αποφάσεις για τον τόπο σας. Γιατί πλέον η τοπική αυτοδιοίκηση έχει πολλές δυνατότητες παρεμβάσεων και υλοποίησης έργων», είπε.
...Ο κ. Παπανδρέου έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του νησιού, τις τοπικές αρχές και τους παραγωγικούς φορείς. Ο δήμαρχος με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης, προσφέροντας του το χρυσό μετάλλιο του νησιού και τοπικά προϊόντα....(ΑΠΕ)

Ο δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά όλων των κατοίκων της Σαμοθράκης για την παρουσία του πρωθυπουργού στο νησί και επισήμανε ότι η σκληρή δουλειά από όλους θα φέρουν στον τόπο τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει στην επίσκεψη του στη Σαμοθράκη, κλιμάκιο υπουργών, αποτελούμενο από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Σηφουνάκη, τους υφυπουργούς Εσωτερικών, Γιώργο Ντόλιο, και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλη Τιμοσίδη, καθώς και τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: