Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Πανωλεθρία υπέστ η Μέρκελ...

20 Φεβρουαρίου 2011.
Θρίαμβος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και πανωλεθρία για το κόμμα των  Χριστιανοδημοκρατών, της Μέρκελ,  (CDU) κατέγραψαν οι σημερινές τοπικές βουλευτικές εκλογές στο κρατίδιο του Αμβούργου. O υποψήφιος του SPD Όλαφ Σολτς επικράτησε κατά κράτος του αντιπάλου του Κρίστοφ Άλχαους CDU. ...Τα exit polls του δεύτερου γερμανικού καναλιού ZDF έδωσαν τα ακόλουθα ποσοστά:


SPD-Σοσιαλδημοκράτες: 50,0%

CDU-Χριστιανοδημοκράτες: 20,0%

GAL-Πράσινοι: 11%

LINKE-Αριστερά: 6,5%

FDP-Φιλελεύθεροι: 6,5%

...Η συμμετοχή κυμάνθηκε στα ίδια χαμηλά επίπεδα όπως και στις εκλογές του 2008 που ήταν η χαμηλότερη μεταπολεμικά σε εκλογές στο Αμβούργο.

***Με τις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη τοπικής βουλής και κυβέρνησης στο κρατίδιο του Αμβούργου άρχισε ένας μαραθώνιος εφτά τοπικών εκλογικών αναμετρήσεων στη Γερμανία στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
...Στις εκλογές του Αμβούργου κλήθηκαν στις κάλπες 1,3 εκ. ψηφοφόροι. Μέχρι τις απογευματινές ώρες είχαν προσέλθει περίπου οι μισοί, όσοι και στις προηγούμενες εκλογές του 2008. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφορευτικής επιτροπής η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 48,9%, αντίστοιχα στις εκλογές του 2008 ήταν 48,8%. Συνολικά η συμμετοχή στις εκλογές του 2008 ήταν 63,5%, η χαμηλότερη που είχε καταγραφεί μεταπολεμικά στο κρατίδιο του Αμβούργου από το 1946.

...Όλες οι δημοσκοπήσεις που είχαν προηγηθεί προεξοφλούσαν άνετη επικράτηση του υποψήφιου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD Όλαφ Σολτς με ποσοστό πάνω από 40%. Ο Όλαφ Σολτς αναμένεται να είναι και ο νέος κυβερνήτης δήμαρχος του Αμβούργου ηγούμενος κυβέρνησης συνεργασίας με τους Πράσινους GAL, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κυμαίνονταν στο 15%.

...Ο αντίπαλός του νυν κυβερνήτης δήμαρχος και υποψήφιος του Χριστιανοδημοκρτικού κόμματος CDU Κρίστοφ Άλχαους αναμένεται να ηττηθεί κατά κράτος με ποσοστά γύρω στο 25%. 
...Τα ποσοστά του κόμματος Αριστερά κυμαίνονταν στο 6%, ενώ αμφίβολη είναι η εκπροσώπηση και στη νέα βουλή του κόμματος των Φιλελευθέρων FDP, που βρίσκονταν στο όριο του πλαφόν 5%. 
...Οι πρόωρες εκλογές στο Αμβούργο κατέστησαν επιβεβλημένες μετά τη διάλυση του πρώτου στα χρονικά της Γερμανίας κυβερνητικού συνασπισμού ανάμεσα στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα και τους Πράσινους που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2008....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: