Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Αισιόδοξος ο Παπούλιας για έξοδο από τη κρίση.

21 Φεβρουαρίου 2011.
Την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα βγει από την οικονομική κρίση εξέφρασε και σήμερα από τα Γιάννενα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με δηλώσεις του μετά τη λήξη της μεγάλης παρέλασης για την 98η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
......Σήμερα, είπε ο κ. Παπούλιας, είναι μια εξαιρετική μέρα, μια μέρα τιμής, σεβασμού και περισυλλογής. Τιμής και σεβασμού στους ηρωικούς νεκρούς, τιμής και σεβασμού σε όλους όσους έτρεξαν να πυκνώσουν τις τάξεις του απελευθερωτικού αγώνα.
...Μπορεί κανένας να κάνει μερικές συγκρίσεις με τη σημερινή κατάσταση και περίοδο, είπε ο κ. Παπούλιας και συνέχισε: «Δύσκολες οι συνθήκες τότε. Η οθωμανική αυτοκρατορία βραχνάς από πάνω μας. Ένα Μπιζάνι με πίστη και θέληση να απελευθερώσει την πατρίδα. Σήμερα η κρίση βραχνάς από πάνω μας. Πρέπει να δείξουμε την ίδια τόλμη, το ίδιο θάρρος και τον ίδιο πατριωτισμό που έδειξαν εκείνοι που πολέμησαν σε αυτές τις βουνοκορφές. Είμαι βέβαιος ότι τελικά θα επικρατήσουμε γιατί έχουμε την θέληση να επικρατήσουμε. Δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα μας. Οι αγωνιστές δεν χάνουν ποτέ την ελπίδα. Πρέπει να διορθωθούν ορισμένα πράγματα. Αυτοί που αντέχουν λιγότερο, πρέπει να βοηθηθούν. Αλλά είμαι βέβαιος ότι τελικά θα νικήσουμε».
...Λίγο νωρίτερα, στην Περιφέρεια Ηπείρου, απαντώντας στην προσφώνηση του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο κ. Παπούλιας επισήμανε: «Είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο χαράκωμα και θα βγούμε νικητές όλοι μαζί γιατί έχουμε την ίδια θέληση που είχαν αυτοί που πολέμησαν στο Μπιζάνι».
...Οι σημερινές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μεγάλη παρέλαση τμημάτων μαθητών, προσκόπων καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Λόγω της οικονομικής κρίσης δεν παρήλασαν μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν έγιναν πτήσεις από αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.
...Εντυπωσιακή ήταν και φέτος η παρέλαση με τμήματα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε επίσημη δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Μπιζανομάχων.
***Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου και τη ΝΔ ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Λυκουρέντζος. Παραβρέθηκε επίσης και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
   (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: