Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Σαμαρά με φασιστικό γεράκι.

14 Φεβρουαρίου 2011.
Στην ανάγκη συνολικής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στις χώρες της Ευρωζώνης καθώς και στις μεταρρυθμίσεις για την περιστολή των δημοσίων δαπανών, αλλά και την περικοπή κοιωνικών δαπανών, με σκοπό ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς συμφώνησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του Λαϊκού-Φασιστικού Κόμματος της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στην Μαδρίτη, όπου πραγματοποιεί κομματική επίσκεψη....
...Μετά τη συνάντηση και το γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο κ. Ραχόι στην αντιπροσωπεία της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι Ελλάδα και Ισπανία, υπό σοσιαλιστική διακυβέρνηση σήμερα, βρίσκονται μπροστά σε μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και πρέπει να ξαναβρούν το δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης, με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και με ουσιαστικά μέτρα τόνωσης της ανταγωνιστικότητας.
«...Συμφωνήσαμε στην ανάγκη ανάπτυξης, καθώς και στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων με έμφαση στην περιστολή της δημόσιας δαπάνης, για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και, βεβαίως, για χάραξη μιας κοινής -επιτέλους- ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
...Πρόσθεσε ότι συζήτησαν τις κρίσιμες εξελίξεις στις χώρες της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και για τις προκλήσεις που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή.
«Συζητήσαμε, επίσης, για το έντονο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, που έχει πάρει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις και συμφωνήσαμε στην ανάγκη κοινών πρωτοβουλιών στο πλαίσιο μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, όπως, για παράδειγμα, στο ζήτημα της πρόληψης και της επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.
...Κατέληξε δε λέγοντας ότι «ως αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία και το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας, και αύριο ως κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ξαναβρεί η Ευρώπη το δρόμο της συνοχής, το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας».
***Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στην επίσκεψή του στην Ισπανία, συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. Σταύρος Παπασταύρου, ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου Άγγελος Υψηλάντης, ο πρώην ευρωβουλευτής και ειδικός σύμβουλος Επιτρόπου για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση Κρίσεων Μανώλης Μαυρομάτης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Γιώργος Μουρούτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: