Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Καστανίδης : Αναγκαία η ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών.

18 Φεβρουαρίου 2011.
Μονόδρομο χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, την ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών, κατά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών, με τίτλο «Ανεξάρτητες Αρχές στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση»...
...Ειδικότερα, ο κ.Καστανίδης, τόνισε ότι είναι «μονόδρομος η ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για την υπεράσπιση της νομιμότητας, των ατομικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του πολίτη» . Επέμεινε στη διοικητική, οικονομική και λειτουργική ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών προκειμένου, όπως είπε «οι τεταγμένοι στόχοι και σκοποί να υπηρετούνται καλύτερα» .
...Επισήμανε, επίσης, ότι «οι ανεξάρτητες αρχές αποτελούν προϊόν της ανάγκης να υπερασπιστούμε τη νομιμότητα και τα ατομικά δικαιώματα με πιο αντικειμενικό και λειτουργικό τρόπο» . «Και αυτό», όπως πρόσθεσε, «γιατί το κράτος υπήρξε πολλές φορές παραβάτης στα καθήκοντά του» .
...Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε: «Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει πάντοτε με ένα τρόπο αστόχαστο να ιδρύονται νέες αρχές ή να παραχωρείται αντικείμενο κρατικής εξουσίας. Ωστόσο η εμπειρία, διεθνής και εσωτερική, διδάσκει πως οι ανεξάρτητες αρχές είναι χρήσιμη επιλογή για την κοινωνία, τον πολίτη και το κράτος. 
...Η συνεισφορά τους μέχρι τώρα είναι εξαιρετικά σημαντική παρά το γεγονός ότι ορισμένες περιόδους οι ανεξάρτητες αρχές συνάντησαν αντιδράσεις ή και τριβές με την εκτελεστική εξουσία» 
   (ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: