Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Συνελήφθη 'χάκερ" -εκβιαστής, από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

22 Φεβρουαρίου 2011.
Τριαντάχρονος "χάκερ" συνελήφθη από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κατηγορούμενος για μια νέα μορφή «προστασίας» ηλεκτρονικού τύπου, που για πρώτη φορά απαντάται στη χώρα μας...
...Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 30χρονος ο οποίος είναι αυθεντία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές διείσδυσε στα αρχεία εταιρίας -η οποία είχε αναλάβει την ασφάλεια των στοιχείων εκατοντάδων χιλιάδων πελατών άλλων εταιριών (κινητής τηλεφωνίας, εμπορίας αυτοκινήτων κλπ)- και εκβίαζε τον 27χρονο ιδιοκτήτη της, ότι θα έβγαζε στο φως τα προσωπικά δεδομένα και απόρρητα στοιχεία των παραπάνω πελατών, αν δεν συμφωνούσε να αναλάβει αυτός και η ομάδα του την ηλεκτρονική ασφάλεια των δικτύων της εταιρίας....Για τις υπηρεσίες του αυτές ζητούσε μεγάλη αμοιβή...
...Ο 27χρονος ιδιοκτήτης της εταιρίας κατέφυγε στη διώξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία παγίδευσε τον 30χρονο χάκερ και όταν αυτός εμφανίστηκε σε ραντεβού με τον παθόντα για να κλείσουν τη συμφωνία και παρουσίασε τα στοιχεία που είχε υποκλέψει τον συνέλαβαν. 
...Τα αποθηκευτικά μέσα που είχε στην κατοχή του περιείχαν διαβαθμισμένα έγγραφα και ψηφιακά αρχεία, με πελατολόγια διαφόρων εταιριών την ασφάλεια των οποίων είχε αναλάβει ο 27χρονος τον οποίο εκβίαζε ο συλληφθείς.
...Τα στοιχεία που παρουσίασε ο 30χρονος κατά τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρίας, κοστολογήθηκαν σε 2.000.000 ευρώ. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οχτώ σκληροί δίσκοι κι ένα USB αποθηκευτικό μέσο, τα οποία εστάλησαν για έρευνα στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών....Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: