Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Γκρίνια και σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ.

17 Φεβρουαρίου 2011.
Σύγχυση επικρατεί στο χώρο της λεγόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς, καθώς ενώ δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες απο την ανακοίνωση του γραφείου τυπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της πολιτικής δράσης του συμμαχικού σχήματος με τη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής, η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) -συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ- με ανακοίνωσή της παίρνει αποστάσεις από όσα ανακοινώθηκαν......Παράλληλα ο Αλέκος Αλαβάνος που έδωσε χθες στη δημοσιότητα διακήρυξη με τις θέσεις του «Μετώπου», επανέρχεται σήμερα με διευκρινίσεις όσον αφορά τη στάση του έναντι των διεργασικών του ΣΥΡΙΖΑ.
...Ειδικότερα ο κ. Αλαβάνος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχουν θετική εξέλιξη στο βαθμό που δεν περιοριστούν σε οργανωτικές διευθετήσεις, αλλά κινούνται στην προοπτική της μετωπικής λογικής των πιο πλατειών δυνάμεων, που αντιστρατεύονται την πολιτική της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και αγωνίζονται για την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου. Στηρίζονται στη δημοκρατική συμμετοχή των μελών. Και εντάσσονται στην ευρύτερη συνάντηση όλης της ριζοσπαστικής αριστεράς. Ακριβώς στην κατεύθυνση αυτή κινείται το κείμενο θέσεων του Μετώπου που δώσαμε για συζήτηση στη δημοσιότητα».
...Πηγές του Συνασπισμού που ρωτήθηκαν από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη δήλωση του κ. Αλαβάνου, είπαν ότι «δεν την κατανοούν, όπως δεν κατανοούν και τα κίνητρα του», καθώς «η πολιτική του ΣΥΝ είναι ξεκάθαρη».
...Παράλληλα η ΚΟΕ στη δική της ανακοίνωση αναφέρει ότι η προσπάθεια ενεργοποίησης των διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ και της παρέμβασής του σε μια εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία, απαιτεί προσεκτικά βήματα, αίσθηση πως η αποκατάσταση της κλονισμένης εμπιστοσύνης δεν καλύπτεται με εύκολους τρόπους, επαναξιολόγηση και ανάταξη της γενικής εικόνας της Αριστεράς στην κοινωνία.
...Υπό το πρίσμα αυτό η ΚΟΕ αναφέρει ότι οι χθεσινές ανακοινώσεις δεν απηχούν ακριβώς όσα έχουν συμφωνηθεί και ότι η ΚΟΕ δεν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και κατά συνέπεια, εκτιμά, ότι «δεν (επανα)ξεκινάμε καλά...». Στελέχη του ΣΥΝ που ρωτήθηκαν σχετικά είπαν ότι «ο καθένας κρίνεται από την ειλικρίνεια των προθέσεων και των πράξεών του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: