Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Επεισόδια σε αντιναζιστική διαδήλωση στη Γερμανία.

20 Φεβρουαρίου 2011.
Γερμανοί αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση και γκλομπ για να αναγκάσουν χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να εμποδίσουν πορεία νεοναζί να οπισθοχωρήσουν στην διάρκεια της επαναλαμβανόμενης τα τελευταία χρόνια εκδήλωσης των ακροδεξιών στην Δρέσδη για την επέτειο του βομβαρδισμού της πόλης από τους συμμάχους το 1945.
..."Η κατάσταση παραμένει τεταμένη", ανέφερε η αστυνομία της Δρέσδης χθες το βράδι. "Χιλιάδες βίαιοι ακτιβιστές διέσπασαν τις μπαριέρες της αστυνομίας σε πολλές τοποθεσίες προσπαθώντας να μπουν στην περιοχή που είχε καθοριστεί ότι θα εκινείτο η ακροδεξιά", πρόσθεσε.
...Περίπου 6.000 νεοναζί έλαβαν μέρος στις τρεις πορείες που έλαβαν άδεια από δικαστήριο --παρά τις αντιδράσεις της δημαρχίας-- στην Δρέσδη το Σάββατο, σύμφωνα με την αστυνομία.
...Διοργανωτές μιας σειράς αντιδιαδηλώσεων είπαν ότι πάνω από 10.000 άνθρωποι προσπάθησαν να εμποδίσουν τις νεοναζιστικές πορείες και κατάφεραν να μην τις αφήσουν να φθάσουν στο κέντρο της πόλης.
"...Οι διαθέσεις στις τάξεις των ακροδεξιών εξτρεμιστών ήταν εξαιρετικά επιθετικές και τεταμένες διότι δεν μπορούσαν να κάνουν την πορεία εξ αιτίας των μπλόκων" που έστησαν αντιδιαδηλωτές, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Φρανκ Βεντ.
...Επεισόδια αναφέρθηκαν μεταξύ αστυνομικών και αριστερών διαδηλωτών που πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και πυροτεχνήματα σε αστυνομικούς, προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και στα παράθυρα ενός κτιρίου γραφείων.
..Την περασμένη εβδομάδα περίπου 17.000 πολίτες σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της πορείας των ακροδεξιών για την 66η επέτειο από το βομβαρδισμό.
...Η αστυνομία ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: