Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο...

14 Φεβρουαρίου 2011.
Στην χωρίς προηγούμενο μείωση του ελληνικού δημοσίου ελλείμματος κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσερχόμενος το απόγευμα, στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες......Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, την οικονομική ανάκαμψη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Επίσης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την ελπίδα ότι στις σημερινές συζητήσεις θα σημειωθεί πρόοδος, ώστε να υπάρξει ένα συνολικό πακέτο που θα επιφέρει σταθερότητα στην ευρωζώνη και θα επιλύσει τα υπάρχοντα προβλήματα.
...Ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν τόνισε ότι οι προτάσεις που υιοθέτησε πρόσφατα η Επιτροπή και οι οποίες θα συζητηθούν σήμερα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αποτελούν γερή βάση για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

«...Κοινό νόμισμα σημαίνει κοινές δράσεις» τονίζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, με την οποία συγκαλεί επισήμως τη Σύνοδο Κορυφής αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών του ευρώ που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. 
...Ο Χ. Ρομπέι υπογραμμίζει, παράλληλα, την ανάγκη να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα στις οικονομίες της ευρωζώνης, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε χώρας-μέλους.
..Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Χ. Ρομπέι αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 4ης Φεβρουαρίου έδειξε την αποφασιστικότητα των χωρών του ευρώ να δώσουν στο ενιαίο νόμισμα μια ισχυρή οικονομική βάση, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος έλαβε εντολή να παρουσιάσει προτάσεις για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη.
....Ο Χ. Ρομπέι επισημαίνει ότι οι 17 χώρες της ευρωζώνης θέλουν να προχωρήσουν πιο πέρα από την αυστηρή επιτήρηση των οικονομικών πολιτικών που αποφασίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο.
...Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «θέλουμε να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ούτως ώστε η κάθε χώρα στην ευρωζώνη να αναπτύσσεται προς την ίδια κατεύθυνση. Βεβαίως πρέπει να λάβουμε υπόψη την ιδιαίτερη κατάσταση σε κάθε κράτος μέλος. Το ενιαίο νόμισμα σημαίνει ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για κοινές δράσεις».
...Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24ης και 25ης Μαρτίου, ο Χ. Ρομπέι επισημαίνει ότι έως τότε ενδεχομένως να εντοπιστούν κι' άλλα σημεία διαβουλεύσεων με στόχο να βρεθεί ένα «συνολικό πακέτο μέτρων» που θα απαντά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη.
...Καταλήγοντας, ο Χ. Ρομπέι εκφράζει την αισιοδοξία του διότι όπως επισημαίνει, «στις περισσότερες χώρες της ΕΕ η οικονομική ανάπτυξη είναι ισχυρή και η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ παραμένει σταθερή»....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: