Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι για τη σημερινή απεργία.

23 Φεβρουαρίου 2011.
"...Όσο περνά ο καιρός, τόσο καθαρότερα φαίνεται ότι τα μέτρα αντιπροσωπεύουν ένα υπέρμετρο τίμημα, με άδικη κατανομή και τουλάχιστον αμφίβολο αποτέλεσμα. Η βίαιη προσαρμογή που μας επιβάλλεται, είναι η ίδια συνταγή που έχει ήδη αποτύχει σε δεκάδες χώρες, αφήνοντας σοβαρά πλήγματα στην κοινωνική συνοχή και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα..."...Αυτό τονίζουν σε ανακοίνωση τους, οι Οικολόγοι-Πράσινοι, για τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση......Και συνεχίζει η ανακοίνωση :

"...Όμως δε νοσταλγούμε ούτε την εποχή πριν το Μνημόνιο:
·    Γιατί επί χρόνια χτιζόταν συνειδητά μια οικονομία με ημερομηνία λήξης, που αργά ή γρήγορα θα έπεφτε στα κεφάλια των πιο αδύναμων.
·    Γιατί είχαμε μάθει να μετράμε τα πάντα με την αγοραστική δύναμη, ξεχάσαμε να λειτουργούμε από κοινού με το διπλανό μας, ανεχθήκαμε τη δραστική υποβάθμιση των συλλογικών αγαθών.
Είναι η ώρα να υπερασπιστούμε τις «κόκκινες γραμμές» που χαράξαμε, και να  προβάλλουμε μια βιώσιμη εναλλακτική διέξοδο. Παράλληλα όμως με τις αντιστάσεις μας στην υποτίμηση της εργασίας, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα και στις απειλές για τα συλλογικά αγαθά:
·    Τον ακρωτηριασμό του σιδηροδρόμου, και τις απειλές για τις συγκοινωνίες.
·    Το fast track, που κανιβαλίζει την περιβαλλοντική και πολεοδομική νομοθεσία.
·    Την εκτός Σχεδίου δόμηση στις περιοχές NATURA.
·    Τα οικοδομικά συγκροτήματα στο Ελληνικό και το Δέλτα του Νέστου, ως «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας σε βάρος των ελεύθερων χώρων και του περιβάλλοντος. 
·    Τις πιέσεις για λεηλασία φυσικών πόρων, όπως με ορυχεία, γήπεδα γκολφ σε άνυδρες περιοχές, γιγαντιαία τουριστικά συγκροτήματα χωρίς επαφή με την τοπική οικονομία.
Οι απαντήσεις μας πρέπει να δίνουν ταυτόχρονες διεξόδους για την οικονομική, την κοινωνική και την περιβαλλοντική διάσταση. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εξαιρέσεις στην αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό, όπως μας προτείνουν σήμερα κάποιοι για τους μετανάστες. Στην Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, ας επενδύσουμε σοβαρά στη διέξοδο από την κρίση:
·    Να σχεδιάσουμε τη συμφιλίωση της οικονομίας με το περιβάλλον. 
·    Να θεμελιώσουμε ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, στηριγμένο λιγότερο στην αγοραστική δύναμη και περισσότερο στα συλλογικά αγαθά και την αλληλεγγύη.
Το πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε και οι οικονομικές εξουσίες αποδεικνύονται ανίκανες να δώσουν λύσεις. Υπάρχουν όμως βήματα που μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας, ως πολίτες. Ας τα δοκιμάσουμε, όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στην οικοδόμηση εναλλακτικών λύσεων"...
   ***Τα ραντεβού των Οικολόγων Πράσινων:   
·    Αθήνα, πεζόδρομος Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο), 11.30 πμ
·    Θεσσαλονίκη,  Ολύμπου & Αγνώστου Στρατιώτη, 10.30 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: