Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τί είναι το «πράσινο σπίτι»;

24 Φεβρουαρίου 2011.
«Το "πράσινο σπίτι" δεν είναι ουτοπία, είναι μία ρεαλιστική προοπτική που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής μας», τόνισε ο διεθνούς φήμης διακεκριμένος αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης, μετά τη συμμετοχή του στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επαναβεβαίωσε την «αποδεδειγμένη», πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει την «πράσινη ανάπτυξη», υπογραμμίζοντας τη σημασία της για την οικονομία και την ελληνική οικογένεια.
...Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του Αλ. Τομπάζη (σσ. έχει σχεδιάσει ναούς, μουσεία, τζαμιά, εργοστάσια, σχολεία, εμπορικά κτίρια κ.λπ. Πρόσφατα, δε, έχει αναμορφώσει με μεγάλη επιτυχία και το Πεδίον του Άρεως) για το οποίο έχει διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σημειώνοντας ότι αποτελεί τιμή, τόσο η παρουσία του στο υπουργικό συμβούλιο, όσο και η συμβολή του γενικότερα στην προσπάθεια της χώρας να μπει σε μία νέα εποχή. 
...Από την παρουσίαση του έργου τού κ. Τομπάζη στο υπουργικό συμβούλιο, αναδείχθηκαν τα πλεονεκτήματα του βιοκλιματικού σχεδιασμού στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και στην αισθητική της νέας αρχιτεκτονικής που αξιοποιεί μαζί με τη σύγχρονη τεχνολογία και την ελληνική παράδοση στην κατασκευή. 
...«Ξεκινώντας από την ετυμολογία των λέξεων, οικολογική είναι η κατοικία, που οικοδομείται με γνώμονα τη λογική βιοκλιματική, η οποία σχετίζεται με τις αρχές της ανθρώπινης ζωής (του βίου) αλλά και τις αρχές του κλίματος του τόπου», εξηγεί ο κ. Τομπάζης στο ΑΠΕ...
   (ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: