Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα η αναχώρηση από τη Λιβύη των ελλήνων εργαζομένων.

 23 Φεβρουαρίου 2011.
Σήμερα, Τετάρτη, θα γίνει  η αναχώρηση από τη Λιβύη των ελλήνων εργαζομένων....ήδη, από χθες, βρίσκεται στον κόλπο της Σύρτης, πλοίο ελληνικών συμφερόντων,προκειμένου να παραλάβει  όσους επιθυμούν να επαναπατρισθούν.
...Το ελληνικό εμπορικό πλοίο με την επωνυμία «Minerva Antonia» κατέπλευσε στο λιμάνι Ρας Λανούφ στον κόλπο της Σύρτης, με σκοπό να παραλάβει Έλληνες πολίτες, που βρίσκονται στην περιοχή......Στην περιοχή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, βρίσκονται περίπου 300 Έλληνες, τους οποίους, το επόμενο 24ωρο θα επιδιώξουν να ειδοποιήσουν οι ελληνικές αρχές ώστε, εφόσον το επιθυμούν, να επιστρέψουν στην Ελλάδα. 
...Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών καλούνται οι Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση επιβαινόντων να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία της Ελλάδας στη Λιβύη στα τηλέφωνα (0021) 8213336978, (0021) 8213338563 , ή, εναλλακτικά, με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών στο τηλέφωνο (0030) 2103681730 
... Σημειώνεται ότι κανένα αεροπλάνο δεν μπορεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης, καθώς οι διάδρομοί του έχουν καταστραφεί από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή. 
...Ο Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε, χθες Τρίτη , ότι προτίθεται να παραμείνει στη Λιβύη ως "επικεφαλής της επανάστασης", καθώς εκτιμά ότι δεν κατέχει επίσημη θέση από την οποία μπορεί να παραιτηθεί. "Θα πεθάνω σαν μάρτυρας", είπε, ενώ απείλησε ότι θα καλέσει τον λαό "να καθαρίσει τη Λιβύη πόρτα-πόρτα", εάν δεν υποχωρήσουν οι διαδηλωτές και δεν φύγουν από τους δρόμους. 
..."Ο Μουάμαρ Καντάφι δεν έχει επίσημη θέση από την οποία να παραιτηθεί. Ο Μουάμαρ Καντάφι είναι ο επικεφαλής της επανάστασης, είναι συνώνυμος των θυσιών μέχρι τον θάνατο. Πρόκειται για τη χώρα μου, αυτή των γονιών και των προγόνων μου", είπε, μιλώντας για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Θα πολεμήσω μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου", υπογράμμισε, στο διάγγελμά του, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, 
...Αυτοχαρακτηρίστηκε "βεδουίνος πολεμιστής" που χάρισε "δόξα" στους Λίβυους και είπε ότι η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό "διαστρεβλώνεται". 
..."Εμείς οι Λίβυοι αντισταθήκαμε στις Ηνωμένες Πολιτείας και στη Βρετανία στο παρελθόν και δεν θα παραδοθούμε", τόνισε. 
...Ο Λίβυος ηγέτης, χαρακτήρισε τους διαδηλωτές "συμμορίες", "προδότες" και "μισθοφόρους" που δεν εκπροσωπούν τον λαό. Επέρριψε τις ευθύνες για τις ταραχές στους νέους που, όπως είπε, "αντιγράφουν" όσα συνέβησαν σε άλλες αραβικές χώρες και προειδοποίησε ότι δεν έχει ακόμη χρησιμοποιήσει βία εναντίον τους αλλά θα το κάνει, εφόσον χρειαστεί. Όπως είπε, έχει δώσει εντολή στον στρατό και την αστυνομία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. 
...Ο Καντάφι είπε ότι οι διαδηλωτές θέλουν να μετατρέψουν τη Λιβύη σε ισλαμικό κράτος, ένα "νέο Αφγανιστάν", όπως το χαρακτήρισε και κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν την Τετάρτη στους δρόμους για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο καθεστώς και στον ίδιο, προειδοποιώντας τους διαδηλωτές ότι οι ενέργειές του επισύρουν την ποινή του θανάτου. 
...Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη χθεσινή συνεδρίαση  καταδίκασε τη χρήση βίας στη Λιβύη και ζήτησε να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για να λογοδοτήσουν, αυτοί που ευθύνονται για τις επιθέσεις σε βάρος των πολιτών. 
...Εν τω μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στρατός έχει ξεκινήσει ευρείας κλίμακας αντεπίθεση στο νότιο τμήμα της χώρας κοντα στην πόλη Σαμπατανά, προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο. Εκφράζονται φόβοι για νέα εκατόμβη θυμάτων. 
...Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης, περισσότεροι από 560 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των διαδηλώσεων. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 1.400 ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: