Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ισχυρό "χαστούκι" στη βία στα γήπεδα...

22 Φεβρουαρίου 2011.
Για τα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα, μίλησε ο υφυπουργος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, στον ραδ. σταθμό «Sentra 103,3»....Ο κ. Νικητιάδης,  αναφέρθηκε στο σχέδιο Νόμου που φέρνει η Κυβέρνηση σε διαβούλευση, λέγοντας: "...Τέρμα τα λόγια, πρέπει να προχωρήσουμε στην πράξη. Θα φέρουμε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο που θα θέτει ζητήματα για θέματα κατά της βίας στα γήπεδα. Ελπίζουμε ότι θα είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για να εξαφανίσουμε τη βία..."...
".... Θα υπάρξουν και άλλες ενέργειες στο πλαίσιο αυτό, όπως είναι η συνάντησή μας σήμερα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ τον κύριο Πιλάβιο.
...Πέραν της ΕΠΟ, όμως, θα χρειαστεί να συμπράξει και η Σούπερ Λίγκα, γιατί το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου επιβάλει οι αρχές του ποδοσφαίρου να είναι αυτές που θα αποφασίζουν σκληρά μέτρα και θα έχουν ποινές τέτοιες που θα συνετίζουν όσους δεν συμπεριφέρονται σωστά και καλλιεργούν την βία. "...
..."..Καταθέτουμε ένα σχέδιο Νόμου που θα επιδιώξει να ελέγξει τους συνδέσμους και τους σεκιούριτι. Που θα επιδιώξει να αυστηροποιήσει τις ποινές, που θα αναβαθμίσει την ΔΕΑΒ για να την κάνει ένα σεβαστό όργανο. Μέτρα τέτοια που θα δώσουν ένα ισχυρό "χαστούκι" σε αυτό που λέγεται βία στα γήπεδα..."....

...Στη συνέχεια τόνισε: «Το σχέδιο Νόμου που θα φέρουμε θα αυστηροποιεί τις ποινές. Πρόθεσή μας είναι να επιβάλουμε και "δρακόντεια" μέτρα, αλλά παράλληλα χρειάζεται στην ίδια κατεύθυνση να είναι και η ΕΠΟ με την Σούπερ Λίγκα. Γιατί οι αποφάσεις περί αποκλεισμού των ομάδων από τα πρωταθλήματα και την μείωση της βαθμολογίας, είναι θέματα αρμοδιότητας της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκα. 
...Ασφαλώς από την πλευρά μας θα πιέσουμε και αυτό κάνουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και ο κύριος Πιλάβιος. Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει. Εμείς θα τον πιέσουμε, αλλά θα τον στηρίξουμε κιόλας στα αυστηρά μέτρα που θα πρέπει να λάβει στο μέλλον. Πιστεύω θα πάνε καλά τα πράγματα».

...Για το αν προκαλεί τον κόσμο η ατιμωρησία, ο κ. Νικητιάδης απάντησε: «Όλο τον κόσμο προκαλεί. Όταν οι ομάδες θα δουν αποκλεισμό από πρωτάθλημα, αφαίρεση 3 και 6 βαθμών και ποινές που θα τις νιώσουν στο πετσί τους, τότε πραγματικά θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν. Τα μέτρα που θέλουμε να επιβάλουμε εμείς είναι σε αυτή την κατεύθυνση. 
...Για παράδειγμα, θα μεταφέρουμε την ευθύνη μετακινήσης των οπαδών στα σωματεία, ώστε να είναι υπεύθυνα αυτά. 
...Δεν θα έχουμε εμείς την ευθύνη αν πηγαίνουν 100 βάνδαλοι και καταστρέφουν μία πόλη, θα αποζημιώνει ο σύλλογος κι όχι να προσπαθούμε να βρούμε τους υπαίτιους και δεν τους βρίσκουμε ποτέ.
...Εμείς κάνουμε από την πλευρά της Πολιτείας αυτό που πρέπει να γίνει, δεν παίρνει άλλο. Δεν θέλουμε να λέμε άλλα λόγια πλέον, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε νομοθέτημα το οποίο θα πρέπει να υλοποιείται και πιστεύω η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα να είναι στην ίδια κατεύθυνση για να αυστηροποιήσουμε τις ποινές και να δώσουμε την δυνατότητα στα δικαιοδοτικά όργανα να επιβάλουν τις ποινές. Δηλαδή αυτό που γίνεται στο εξωτερικό όταν συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις οι ομάδες μας που δεν ανάβει ούτε ένα κεράκι να γίνει το ίδιο και στις εσωτερικές διοργανώσεις».

....Σχετικά με τους συνδέσμους σχολίασε: «Δεν θα πω ότι δεν μπορείς να βάζεις στο ίδιο επίπεδο έναν εκπρόσωπο σωματείου με έναν εκπρόσωπο συνδέσμου, παρότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και θα πρέπει να ακούγονται κατά τον ίδιο τρόπο. 
....Αλλά είναι άλλος ο ρόλος της Σούπερ Λίγκα και είναι άλλος ο ρόλος ενός συνδέσμου, άλλος ο ρόλος του σωματείου και άλλος ο ρόλος του φιλάθλου. Όλοι θέλουμε να λεγόμαστε φίλοι του αθλήματος και να το υπηρετήσουμε, αλλά αυτό από μόνο του δεν αποτελεί έναν κοινό παρανομαστή να κάνουμε τα ίδια πράγματα. 
....Η Σούπερ Λίγκα θα πρέπει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες, το κάθε σωματείο τις δικές του, ο κάθε φίλαθλος και ο κάθε σύνδεσμος τις δικές του. Ζητάμε πλέον για τους συνδέσμους, οι διοικήσεις να υποβάλουν πιστοποιητικά ποινικού μητρώου. 
....Να ξέρουμε, έχουν λευκό ποινικό μητρώο όλοι οι κύριοι αυτοί που είναι στο ΔΣ ενός συνδέσμου; 
...Ζητάμε να μας υποβάλουν κατάσταση των μελών, ώστε να ξέρουμε και να ελέγχουμε ποια είναι τα μέλη που συμμετέχουν σε έναν σύνδεσμο και πηγαίνουν σε μία εκδρομή ή οτιδήποτε άλλο. Άρα τα κάνουμε όλα αυτά και βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση».

...Επίσης, πρόσθεσε: «...Ο πρωθυπουργός πληγώνεται γιατί έχει αγωνιστεί και έχει γυρίσει όλο τον πλανήτη, ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας και ξαφνικά βλέπει αυτή η αξιοπιστία να γκρεμίζεται από την στάση κάποιων ανεγκέφαλων. Ούτε πολιτικά, ούτε ιδεολογικά, ούτε ηθικά ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να είναι ευχαριστημένος. Είναι βαθύτατα δυσαρεστημένος όπως όλοι μας. Εκφράζει την απαρέσκειά του και λέει βρείτε τρόπο να τελειώνουμε με αυτές τις ιστορίες...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: