Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Απειλητικός κατά των Παλαιστινίων ο Ομπάμα !

18 Φεβρουαρίου 2011.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απείλησε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα υποστεί τις «συνέπειες» αν επιμείνει να τεθεί σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα σχέδιο ψηφίσματος σχετικό με τον ισραηλινό εποικισμό, υποστήριξε σήμερα Παλαιστίνιος αξιωματούχος.
...«...Στη συζήτηση που είχε χθες, Πέμπτη, με τον πρόεδρο Αμπάς ο πρόεδρος Ομπάμα απείλησε ότι θα λάβει μέτρα κατά της Παλαιστινιακής Αρχής αν επιμένει να ζητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταδικάσει τον εποικισμό και να απαιτήσει τον τερματισμό του», διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.
«...Θα υπάρξουν επιπτώσεις στις αμερικανοπαλαιστινιακές σχέσεις εάν επιμείνετε στην προσπάθειά σας να πάτε στο Συμβούλιο Ασφαλείας και αγνοήσετε το αίτημά μας, δεδομένου και του γεγονότος ότι έχουμε εναλλακτικές προτάσεις», πρόσθεσε ο Ομπάμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
...Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγής η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Σούζαν Ράις, πρότεινε στους Άραβες να αποσύρουν το σχέδιο ψηφίσματος με αντάλλαγμα μια μη δεσμευτική ανακοίνωση της Βραζιλιάνικης προεδρίας του Συμβουλίου.

***Πάντως...
...Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, απέρριψε, σήμερα, το αίτημα που διατυπώνει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, να αποσυρθεί το σχέδιο απόφασης ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο ζητείται από το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως όλους τους εποικισμούς του στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Τόνισε ότι το σχέδιο απόφασης με αυτό το περιεχόμενο κατατίθεται άμεσα στο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ.

...Ελήφθη η απόφαση αυτή ομοφώνως, από το Εκτελεστικό Γραφείο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης αλλά και από την Κεντρική Επιτροπή της οργάνωσης Φάταχ, που είναι πιστή στον πρόεδρο Αμπάς και συνήλθαν σήμερα. Τα δύο αυτά όργανα ασχολήθηκαν νωρίτερα σήμερα στη Ραμάλα σε βάθος με την εξέταση του ανωτέρω αιτήματος, που διατύπωσε χθες Πέμπτη ο πρόεδρος Ομπάμα προς τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: