Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Δραστική μείωση των διοδίων, υπόσχεται πάλι, ο Μαγκριώτης.

15 Φεβρουαρίου 2011.
Δραστική μείωση των διοδίων στους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους και προσπάθεια να μην αυξηθούν εκ νέου τα διόδια, όπως προβλέπεται σε συμβάσεις παραχώρησης, θα κάνει η κυβέρνηση, δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης στο ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84»....
«...Με βάση τις συμβάσεις του 2007, το Μάρτιο που έχουμε μπροστά μας θα έχουμε αύξηση 20% στις Αφίδνες και την Ελευσίνα και 30% τον Ιούνιο στα ίδια διόδια. Η πρόθεσή μας είναι να μην υπάρξουν αυτές οι αυξήσεις. Όμως, αυτό θα επιδοτηθεί από την πολιτεία ...Συνεπώς, αν εμείς ζητήσουμε από τους παραχωρησιούχους τη μείωση - κι αυτό φαίνεται ότι τώρα γίνεται αποδεκτό από την πλευρά τους - σημαίνει ότι αυτό θα επιδοτηθεί από τα μελλοντικά έσοδα και αυτό το έχει αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών...», είπε. 
...Τόνισε ότι «πρέπει να κάνουν εκπτώσεις στους συχνούς χρήστες... Και μεγάλη διευκόλυνση στις τοπικές μετακινήσεις, ώστε να αρθεί η αδικία των ακριβών διοδίων λόγω των κακών συμβάσεων».
...Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση αν θα τιτλοποιηθούν μελλοντικά έσοδα από διόδια, ο Γ. Μαγκριώτης σημείωσε: «Είναι τα διόδια των πέντε αυτοκινητοδρόμων. Υπάρχουν αυτά που σας είπα, τα μελλοντικά έσοδα. 
...Ένα μέρος αυτών θα πάει στην επιδότηση για τη μείωση των διοδίων. Από εκεί και πέρα, το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να δει πώς μπορεί να τα αξιοποιήσει στη συγκυρία που βρισκόμαστε».

***Δεν είναι στους σχεδιασμούς του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η τοποθέτηση διοδίων στον οδικό άξονα «Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας», ούτε και στον κάθετο άξονα «Κομοτηνή-Νυμφαία-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα».
...Αυτό αναφέρει σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης. Για το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν σταθμοί διοδίων στους κάθετους άξονες της Εγνατίας, είχαν καταθέσει κοινή ερώτηση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης, Εύα Καϊλή, Θωμάς Ρομπόπουλος και Γιώργος Αρβανιτίδης, επισημαίνοντας ότι η θέση του νομού Σερρών ως παραμεθόριου επιβάλλει ειδική μεταχείριση σε θέματα που αφορούν τις συγκοινωνίες....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: