Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη για το πορτοκάλι.

21 Φεβρουαρίου 2011...(πρώτη δημοσίευση, ώρα 17.55).
."...Να δοθεί η εγγύηση από τον ΕΛΓΑ για δίκαιη εκτίμηση των ζημιών μέσα από τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης ώστε το προϊόν που έχει υποστεί τη ζημιά να κατευθυνθεί στη χυμοποίηση για να διαφυλαχθεί το εισόδημα του παραγωγού και η ποιότητα του αγροτικού μας προϊόντος..."..Αυτό, αναφέρει το ψήφισμα μετά τη σημερινή σύσκεψη στη Σπάρτη, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας, κας Ντ. Τζανετέα, για το θέμα των παγωμένων πορτοκαλιών, (είχαμε γράψει σχετικά, το πρωί)......Ακολουθεί ολόκληρο το ψήφισμα της σύσκεψης...
..."....Σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2011 στο Διοικητήριο της Περιφερειακής  Ενότητας  Λακωνίας με την συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχου , των Δημάρχων Ευρώτα και Μονεμβασίας, του Δ/ντη του ΕΛΓΑ κου Ανδρέα Μανέτα, Περιφερειακών συμβούλων και εκπροσώπων  των Αγροτικών , Συνεταιριστικών Οργανώσεων και της Ομάδας Παραγωγών έγινε σύσκεψη με θέμα:
«Διαχείριση των παγωμένων προϊόντων»......Μετά από διαλογική συζήτηση και αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις...

...Αποφασίστηκε...,
...Να επισημανθεί προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ η θέληση και η απαίτηση του αγροτικού κόσμου για: 
...Επιτάχυνση των διαδικασιών στην εκτίμηση των ζημιών των εσπεριδοειδών  και των ελαιοκομικών προϊόντων .
... Να δοθεί η εγγύηση από τον ΕΛΓΑ για δίκαιη εκτίμηση των ζημιών μέσα από τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης ώστε το προϊόν που έχει υποστεί τη ζημιά να κατευθυνθεί στη χυμοποίηση για να διαφυλαχθεί το εισόδημα του παραγωγού και η ποιότητα του αγροτικού μας προϊόντος ...
... Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να υπάρξει έγκαιρη πληρωμή των αποζημιώσεων στα πλαίσια της δέσμευσης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: