Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Σε λογικά πλαίσια τα αιτήματα για προσλήψεις.

15 Φεβρουαρίου 2011.
Επιβεβαιώνεται τελικά η πρόσφατη πρόβλεψη του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, ότι τα αιτήματα των υπουργείων και των ΝΠΔΔ, που κατατέθηκαν προς το υπουργείο Εσωτερικών κυμαίνονται σε λογικά πλαίσια, δεν υπάρχουν υπερβολές και, όπως είχε επισημάνει ο ίδιος, δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα, ώστε να μπλοκάρει το σύστημα από παράλογες απαιτήσεις προσλήψεων...
...Τα αιτήματα προς το υπουργείο Εσωτερικών κυμαίνονται σε 16.000, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ όπως έχει γνωστοποιήσει ο κ. Ραγκούσης φέτος θα γίνουν 10.600 νέες προσλήψεις, σύμφωνα με τις αποχωρήσεις δημόσιων υπαλλήλων το 2010, που έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ των 53.335, αλλά και με την εφαρμογή του μέτρου «μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις από το δημόσιο».
...Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί ότι από τις 10.600 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μόνο περίπου 7.000, δεδομένου ότι στον συνολικό αριθμό των προσλήψεων υπολογίζονται και οι μετατάξεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή, οι περίπου 2.800 μετατάξεις από τον ΟΣΕ και των περίπου 1.000 από τον ΟΑΣΑ. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Ραγκούσης, ανάμεσα σε αυτούς που θα προσληφθούν φέτος είναι και οι τελειόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης - Αυτοδιοίκησης και οι επιτυχόντες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

...Τα περισσότερα αιτήματα για προσλήψεις προέρχονται από τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζουν τις 13.000 συνολικά.
...Ο κ. Ραγκούσης, εξάλλου, έχει αποφασίσει να μειώσει περαιτέρω, κατά 15%, και τις προσλήψεις συμβασιούχων, καθώς αναμένεται μία μείωση των συμβασιούχων κατά δέκα χιλιάδες για το 2011 έναντι του 2010, δηλαδή από 63.000 στις 53.000.
...Το επόμενο στοίχημα του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και της κυβέρνησης, είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης και ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών, οι οποίες αναμένεται να ενισχυθούν από την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, που στοχεύει στη μείωση της ταλαιπωρίας του κοινού και του φόρτου εργασίας των υπαλλήλων για διαδικασίες, για τις οποίες δεν θα είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη.
...Για το πώς έφτασε το δημόσιο στο σημείο αυτό, δηλαδή στην περιστολή των προσλήψεων για το 2010 και τις προσλήψεις με ιδιαίτερη φειδώ για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια, αρκεί να κοιτάξει κανείς πίσω, στην τελευταία δεκαετία.
Υπερβολικές προσλήψεις χωρίς ορθολογικό κριτήριο, πολλές φορές σε υπηρεσίες χωρίς χρησσιμότητα, ή υπολειτουργούσες, έφεραν την κατάσταση στο μη περαιτέρω.
...Το ρεκόρ των προσλήψεων, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών σημειώθηκε το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και χρονιά εθνικών εκλογών, όταν προσελήφθησαν στο δημόσιο 12.141 περισσότεροι υπάλληλοι από τους αποχωρούντες. 
..Το φαινόμενο επαναλήφθηκε το 2007 με 11.141 επί πλέον προσλήψεις και το 2008 με 16.798 περισσότερες προσλήψεις από τις αποχωρήσεις, όταν πλέον φαίνεται ότι έχει χαθεί κάθε μέτρο. Τουλάχιστον, αυτά λένε οι αριθμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: