Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ομπάμα τίμησε τη Μέρκελ.

16 Φεβρουαρίου 2011.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ ήταν ένα από τα 15 πρόσωπα, που τιμήθηκανχθες, Τρίτη, με το υψηλότερο βραβείο των ΗΠΑ, που δίδεται σε πολίτες, από τον πρόεδρο Ομπάμα.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους (1989-1993), ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και φιλάνθρωπος Ουώρεν Μπάφετ, ο αμερικανός καλλιτέχνης Τζάσπερ Τζονς, η παγκοσμίου φήμης τσελίστα Γιο-Γιο Μα και η ποιήτρια Μάγια Αγγέλου, ήταν ανάμεσα στα διακεκριμένα πρόσωπα που έλαβαν το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, από τον Αμερικανό πρόεδρο......Ο Ομπάμα αποκάλεσε τους 15 τιμηθέντες με το μετάλλιο της ανώτατης διάκρισης, ως " μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς ανθρώπους στην Αμερική, αλλά και στον κόσμο όλο ".
Η Μέρκελ, που δεν παρεβρισκόταν στην τελετή της βράβευσης, θα παραλάβει το μετάλλιό της σε μελλοντική επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Λευκό Οίκο.
...Ο πρόεδρος Ομπάμα αποκάλεσε τη Γερμανίδα Καγκελάριο, " εναν αξιόπιστο διεθνή εταίρο και μία φίλη ".
...Η Μέρκελ το 2005, έγινε ο πρώτος Καγκελάριος που προέρχεται από την πρώην Ανατολική Γερμανία, αλλά και η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε ποτέ, αυτή τη θέση.
"... Μεγαλώνοντας στο κομμουνιστικό καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας, η 'Ανγκελα Μέρκελ είχε σαν όνειρο την ελευθερία...Και όταν τελικά το τείχος έπεσε και η Γερμανία επανενώθηκε έσπασε τους φράκτες από μόνη της ", είπε ο πρόεδρος Ομπάμα.
...Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας απονέμεται σε πολίτες, που έχουν να επιδείξουν εξαιρετική συνεισφορά στην ασφάλεια ή στα εθνικά θέματα των ΗΠΑ, στην παγκόσμια ειρήνη, στον πολιτισμό ή σε άλλες σημαντικές δημόσιες ή ιδιωτικές προσπάθειες.
...Ο πρόεδρος Μπους (1989-1993), ήταν αυτός που, κατά τον πρόεδρο Ομπάμα, " με το στιβαρό διπλωματικό του χέρι, όταν ο άνεμος των δημοκρατικών αλλαγών φύσηξε πάνω από την Ανατολική Ευρώπη, έκανε πραγματικότητα αυτό που κάποτε φάνταζε αδύνατο, να δώσει τέλος στον Ψυχρό Πόλεμο, χωρίς ούτε έναν πυροβολισμό "...(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: