Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Αμερικανικό σχέδιο για "περισσότερη ελευθερία" στο Ιντερνετ.

15 Φεβρουαρίου 2011.
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, θα ανακοινώσει σήμερα τα σχέδια των ΗΠΑ για περισσότερη ελευθερία στο Ιντερνετ σε παγκόσμιο επίπεδο, επικαλούμενη ως παράδειγμα του πως οι νέες τεχνολογίες μπορούν να προκαλέσουν πολιτικές αλλαγές, το γεγονός ότι οι διαμαρτυρίες στην Αίγυπτο και το Ιράν οργανώθηκαν μέσω του Διαδικτύου...
...Κατά την δεύτερη σημαντική ομιλία της για την πολιτική στο Ιντερνετ, η Κλίντον θα υπογραμμίσει την δέσμευση των αμερικανών για ένα ελεύθερο, "ανοιχτό" και ασφαλές Ιντερνετ, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δίνοντας στη δημοσιότητα αποσπάσματα από την ομιλία της.
"..Υπάρχει ένας διάλογος σε εξέλιξη σε κάποιους κύκλους για το αν το Ιντερνετ είναι μία δύναμη απελευθέρωσης ή καταπίεσης....Αλλά όπως μας έδειξαν τα γεγονότα στο Ιράν, στην Αίγυπτο και αλλού, αυτός ο διάλογος είναι ουσιαστικά εκτός θέματος", αναφέρει απόσπασμα της ομιλίας της.
"...Αυτό που μετράει είναι τι κάνουν στο Ιντερνετ αυτοί που συνδέονται και ποιές αξίες πρέπει να μας καθοδηγούν καθώς συναντιόμαστε στον κυβερνοχώρο.
...Αυτό το ερώτημα γίνεται κάθε μέρα και πιο επείγον".
...Υπό την Κλίντον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει πιέσει για την προάσπιση της ελευθερίας στο Ιντερνετ ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, παρότι έχει αντιμετωπίσει και τις συνέπειές του από την δημοσιοποίηση των αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων του WikiLeaks.
...Η Κλίντον έχει καταδικάσει την δημοσιοποίηση πληροφοριών από τον ιστότοπο WikiLeaks, λέγοντας ότι είναι βασισμένες σε υποκλοπές που απειλούν τόσο την ασφάλεια των ΗΠΑ όσο και την ακεραιότητα των ανώνυμων πηγών, μεταξύ των οποίων ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλοι που αναφέρονται στα τηλεγραφήματα.
...Η ίδια όμως έχει υπερασπιστεί σθεναρά την βασική αξία του ελεύθερου Ιντερνετ λέγοντας ότι τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook, μπορούν να δώσουν φωνή στις φιλοδοξίες του κόσμου όπως φάνηκε από τις διαμαρτυρίες στην Τυνησία, την Αίγυπτο, το Ιράν και αλλού.
...Η Κλίντον έχει χαρακτηρίσει την ελευθερία στο Ιντερνετ κομβικής σημασίας θέμα στην αμερικανική εξωτερική πολιτική και τον περασμένο χρόνο οι προσπάθειες ορισμένων κυβερνήσεων να ελέγξουν την πρόσβαση των πολιτών στο Ιντερνετ χαρακτηρίστηκαν από την Κλίντον ως "το σημερινό αντίστοιχο του Τείχους του Βερολίνου".
...Η στάση των ΗΠΑ στο θέμα της ελευθερίας στο Ιντερνετ οδήγησε πέρυσι την Ουάσινγκτον σε ρίξη με την Κίνα και άλλες χώρες, τις οποίες κατηγόρησε για πειρατεία και λογοκρισία σε μία προσπάθεια να ελέγξουν την ροή των πληροφοριών.
...Μαζί με την Κίνα, η Κλίντον ανέφερε το Ιράν, την Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο μεταξύ των χωρών που ασκούν λογοκρισία στο Ιντερνετ ή παρενοχλούν τους bloggers.

Δεν υπάρχουν σχόλια: