Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Οι κατακτητές δολοφονούν αμάχους στο Αφγανιστάν.

20 Φεβρουαρίου 2011.
Την ζωή 64 αμάχων, ανάμεσά τους πολλών γυναικών και παιδιών, έχουν στοιχίσει οι κοινές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του αφγανικού στρατού στην επαρχία της Κουνάρ, τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας. «...Σκοτώθηκαν σε χερσαίες και αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Γκάζι Αμπάντ...» δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο κυβερνήτης της Κουνάρ, Φαζλουλά Ουαχίντι........Ένας εκπρόσωπος της Διεθνούς Δύναμης Βοηθείας για Ασφάλεια στο Αφγανιστάν του NATO (ISAF) δήλωσε ότι ερευνούν τις αναφορές σχετικά με τον τραυματισμό επτά αμάχων κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θανάτους αμάχων.

***Τριάντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 71 τραυματίστηκαν από την επίθεση χθες Σάββατο--για την οποία την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν--σε μια τράπεζα της Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν, η οποία κατελήφθη από ένοπλους καμικάζι, σύμφωνα με νέο σημερινό απολογισμό που κάνει την επίθεση αυτή την πιο αιματηρή στο Αφγανιστάν από τον Ιούνιο.
«Τριάντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους 21 μέλη των δυνάμεων της τάξης και 17 πολίτες, στην επίθεση το Σάββατο κατά του τοπικού υποκαταστήματος της Kabul Bank στην Τζαλαλαμπάντ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Ζαμαράι Μπασάρι. Εβδομήντα ένα άτομα, κυρίως άμαχοι, τραυματίστηκαν, πρόσθεσε. «Οι επιτιθέμενοι, πέντε βομβιστές αυτοκτονίας ήταν ντυμένοι με στολές της αστυνομίας και του στρατού», διευκρίνισε. Χθες Σάββατο, ο κυβερνήτης της επαρχίας Νανγκαρχάρ,της οποίας πρωτεύουσα είναι η Τζαλαλαμπάντ, είχε μιλήσει για επτά καμικάζι. Εισέβαλαν στην τράπεζα, χτυπώντας υπαλλήλους και πελάτες, συμπεριλαμβανομένων και πολλών αστυνομικών που είχαν έλθει για να λάβουν το μισθό τους την τελευταία ημέρα του μήνα στο Αφγανιστάν. Αμέσως μετά οχυρώθηκαν στο κτίριο και συγκρούονταν με την αστυνομία για αρκετές ώρες.
...Τέσσερις καμικάζι μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν τις ζώνες τους με τα εκρηκτικά, αλλά ο πέμπτος συνελήφθη: «Πρόκειται για έναν Πακιστανό από το Βόρειο Ουαζιριστάν», είπε τέλος ο Μπασάρι.

***Το ΝΑΤΟ σκότωσε 50 αμάχους στο Αφγανιστάν...
...Από την πλερά του, ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι δήλωσε σήμερα ότι η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν σκότωσε «περίπου 50 άμαχους» κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης, που συνεχίζεται, στην ανατολική επαρχία Κουνάρ.
«...Περίπου 50 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των διεθνών δυνάμεων στην περιοχή του Γαζιαμπάντ στην επαρχία Κουνάρ», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος Καρζάι, που δηλώνει ότι βασίζεται σε πληροφορίες που παρέχονται από τις αφγανικές υπηρεσίες πληροφοριών (Εθνική Διεύθυνση Ασφαλείας, NDS) και τοπικούς αξιωματούχους.
...Ο Καρζάι «καταδικάζει σθεναρά τις απώλειες αμάχων που προκλήθηκαν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τις αεροπορικές επιδρομές των διεθνών δυνάμεων» στην επαρχία Κουνάρ, και έστειλε αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, επί τόπου, για να τον ενημερώσει για τις συνθήκες του συμβάντος, σύμφωνα με τη ανακοίνωση.
***Η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) ανακοίνωσε σήμερα ότι κάνει έρευνες σχετικά με τους ισχυρισμούς του κυβερνήτη της Κουνάρ, που δήλωσε ότι πενήντα πολίτες σκοτώθηκαν στις διεξαγόμενες επιχειρήσεις....(Γαλλικό, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: