Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Το βέτο των ΗΠΑ, αυτό περιπλέκει τα πράγματα στην Μέση Ανατολή

19 Φεβρουαρίου 2011.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν χθες ότι το βέτο που άσκησαν οι ΗΠΑ στο Αραβικό σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο καταδίκαζε τη συνέχιση της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ στα κατεχόμενα βλάπτει τις προσπάθειες να επιτευχθεί ειρήνη στην περιοχή, καθώς ενθαρρύνει την Ισραηλινή κυβέρνηση να συνεχίσει τους εποικισμούς..."...Το Αμερικανικό βέτο δεν υπηρετεί την ειρηνευτική διαδικασία ενθαρρύνει το Ισραήλ να συνεχίσει τους εποικισμούς και να μην εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, βάσει όσων έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας", δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ο Νάμπιλ 'Αμπου Ρουντέινα, σύμβουλος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.
"...Το βέτο αυτό περιπλέκει τα πράγματα στην Μέση Ανατολή", πρόσθεσε.
...Ο Αμπάς είπε σε υποστηρικτές του έξω από το γραφείο του ότι "αυτό που επιδιώξαμε και αυτό που επιδιώκουμε είναι οι δυνάμεις κατοχής να φύγουν από τη χώρα μας ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε το ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος μας με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του".
Πρόσθεσε ότι "δε θα αποδεχθούμε τους εποικισμούς ανεξαρτήτως της μορφής τους".
...Το Ισραήλ καλωσόρισε το βέτο, με ένα ανακοινωθέν του γραφείου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να αναφέρει ότι η απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα "εξετιμήθη" κι ότι "η απόφαση καθιστά σαφές ότι ο μόνος δρόμος για την ειρήνη είναι μέσω διμερών διαπραγματεύσεων, όχι μέσω των αποφάσεων διεθνών οργανισμών".
...Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι σχολίαζαν ότι το να υπέκυπτε η κυβέρνηση Αμπάς στις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών να μην κατατεθεί το σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα ισοδυναμούσε με "πολιτική αυτοκτονία".
"Πάνω από 137 κράτη υποστηρίζουν τις προσπάθειές μας...Δεν υποχωρούμε στις πιέσεις", είπε ο Γιάσερ 'Αμπεντ Ράμπο, στέλεχος της Φάταχ.
Στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης είπε πως στο εξής οι Παλαιστίνιοι δε θα διστάσουν να διακινδυνεύσουν μια "διπλωματική κρίση" με την Ουάσινγκτον.
"Πλέον δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε", εξήγησε η πηγή της ΟΑΠ....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: