Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Διαδηλώσεις στην Αιτή υπέρ του πρώην προέδρου Αριστίντ.

19 Φεβρουαρίου 2011.
Περίπου 3.000 υποστηρικτές του ανατραπέντος πρώην προέδρου της Αϊτής Ζαν-Μπερτράντ Αριστίντ διαδήλωσαν ειρηνικά χθες υπέρ της επιστροφής του από την εξορία.
......Η διαδήλωση των υποστηρικτών του Αριστίντ κατέληξε στο προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, επιτηρούμενη από εκατοντάδες Αϊτινούς αστυνομικούς και μέλη της δύναμης του ΟΗΕ.
...Οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Αριστίντ ή θάνατος" και "Τιτίντ (Αριστίντ) σε περιμένουμε".
...Όταν ο πρώην πρόεδρος, που ζει στη Νότια Αφρική, είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο πως σχεδιάζει να επιστρέψει στην πατρίδα του, είχε δημιουργηθεί μεγάλη προσμονή στους πιστούς υποστηρικτές του.
...Η κυβέρνηση του εξέδωσε διπλωματικό διαβατήριο και πιστεύεται ότι θα γυρίσει εντός εβδομάδων, αν και το πότε ακριβώς παραμένει αβέβαιο.
...Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες που συμβάλλουν στις προσπάθειες ανοικοδόμησης μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010 έχουν εκφράσει φόβους ότι η επιστροφή του 57χρονου πρώην ιερωμένου μπορεί να προκαλέσει νέες πολιτικές εντάσεις ενόψει του καθυστερημένου δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών τον Μάρτιο αλλά και δεδομένου ότι ήδη επέστρεψε στη χώρα ο πρώην δικτάτορας Ζαν Κλοντ "Μπέιμπι Ντοκ" Ντιβαλιέ.
...Το κόμμα του Αριστίντ, παρότι είναι ίσως το δημοφιλέστερο, δεν συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές για τυπικούς λόγους τους οποίους στελέχη του χαρακτήρισαν προσχηματικούς....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: