Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Εισηγητής στο ν/σ για την οπλοκατοχή ο Γρ. Αποστολάκος.

23 Φεβρουαρίου 2011.
Ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος ορίστηκε Εισηγητής της Ν.Δ., στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Τροποποίηση του ν. 2168/1993, εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2008/51/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2008 “για την τροποποίηση της Οδηγίας 91/477/ΕΟΚ του Συμβουλίου σχετικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων” και άλλες διατάξεις».
.....Κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του νομοσχεδίου στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο κ. Αποστολάκος τόνισε ότι «απαιτείται τόσο η προσαρμογή της νομοθεσίας μας με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και η ανάγκη για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας όπλων εν γένει. Σε αντίθετη περίπτωση, ο κίνδυνος για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια της χώρας είναι δεδομένη, όπως δεδομένος είναι και ο αντίστοιχος κίνδυνος για την Ε.Ε».
...Ο Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας :
1.    Ανέλυσε το νομοσχέδιο ως προς τη νομική του διάσταση.
2.    Απέδειξε ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έλαβε υπόψιν του τις κοινωνικές, οικονομικές και διοικητικές μεταβολές που μεσολάβησαν από το 1993 που ψηφίσθηκε ο ισχύον Νόμος 2168.
3.    Κατέδειξε πως το σχέδιο νόμου δεν καλύπτει ως όφειλε τα ζητήματα ασφαλείας και δημόσιας τάξης της Ελλάδας και στην ουσία είναι μία ατελής προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία της Ε.Ε.
4.    Ζήτησε συνολική νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της παράνομης διακίνησης όπλων και της εγκληματικότητας.   
...Ο κ. Αποστολάκος στάθηκε ιδιαίτερα στις ατέλειες του νομοσχέδιου. «Η κυβέρνηση συνεχίζει να βλέπει χιλιάδες Έλληνες πολίτες με καχυποψία. Τους χιλιάδες κυνηγούς, χιλιάδες άντρες και γυναίκες, νέα παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα της σκοποβολής. Με καχυποψία και απαγορεύσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία τους και τη δημιουργία προσχωμάτων στην ενασχόλησή τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.
...Στη συνέχεια ο Λάκωνας Βουλευτής έθεσε την οικονομική διάσταση του σχεδίου νόμου. ...Αναφερόμενος στις 1.500 Ελληνικές βιοτεχνίες και επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα κυνηγετικά είδη και στους περίπου 3.500 εργαζομένους του κλάδου, επεσήμανε την απουσία οποιασδήποτε αναπτυξιακής προοπτικής μέσω του νομοσχέδιου με τη χορήγηση κινήτρων και τη διευκόλυνσή τους. «Αντίθετα το απαγορευτικό και περιοριστικό πνεύμα των ρυθμίσεών του, εγείρει πολλά εμπόδια και προβλήματα στην παραγωγική και εξαγωγική λειτουργία τους με ότι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητά τους, τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν και γενικά για την εθνική οικονομία» ήταν η επισήμανση του Βουλευτή.
...Επίσης ο κ. Αποστολάκος ζήτησε από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη :
1.    Να υλοποιήσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τη δυνατότητα η ΠΥΡΚΑΛ να μπορεί να πουλά φυσίγγια και σφαίρες στους σκοπευτικούς και κυνηγετικούς συλλόγους, αντί οι τελευταίοι να αγοράζουν τα προϊόντα αυτά από το εμπόριο μέσω τρίτων χωρών.
2.    Να γίνει αποδεκτό το δικαιολογημένο αίτημα των ομίλων σκοποβολής της χώρας και να επιτραπεί η γόμωση και αναγόμωση φυσιγγίων από τους αθλητές και τα σωματεία σκοποβολής, έτσι όπως ισχύει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Οι αθλητές των σκοπευτικών συλλόγων υπηρετούν τα Ολυμπιακά αθλήματα κατά 70% και ασκούν ποιοτική κοινωνική δράση που αξίζει να στηριχθεί.
3.    Να δοθεί 4μήνη προθεσμία με σκοπό τη δήλωση όσων όπλων παράνομα κατέχονται από τους ιδιοκτήτες τους, τροποποιώντας το άρθρο 29 του Νόμου 2168/93.
4.    Να δοθεί ετήσια προθεσμία στους κυνηγούς που δεν έχουν δελτίο κατοχής όπλου να δηλώσουν τα όπλα τους, τροποποιώντας το άρθρο 29 του Νόμου 2168/93.
...Κατά το κλείσιμο της συζήτησης, ο Υπουργός, κ. Χρήστος Παπουτσής δεσμεύθηκε ότι κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα,  θα δώσει απαντήσεις για τα πιο πάνω εκτεθέντα από τον κ. Γρηγόρη Αποστολάκο.                          
   (από το Γραφείο Τύπου του βουλευτή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: