Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

"Λίγα τα χρήματα αντιμετώπισης της κρίσης χρέους της Ευρώπης"

16 Φεβρουαρίου 2011.
Το συνολικό πακέτο μέτρων της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους κινδυνεύει να είναι πολύ «λίγο», σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times....
..Το δημοσίευμα με τίτλο: «Χάνονται οι ευκαιρίες για δράση στην Ευρωζώνη» - αναφέρει ότι μόνο για δύο από τα μέχρι πρόσφατα θεωρούμενα πιθανά μέτρα του πακέτου φαίνεται ότι υπάρχει συναίνεση: 
...Την ενίσχυση της πραγματικής δυνατότητας δανεισμού του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) στο ύψος των 440 δισ. ευρώ και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου της Ελλάδας. Όλα σχεδόν τα άλλα μέτρα που είχαν πέσει στο τραπέζι, προσθέτει το δημοσίευμα, γίνονται περισσότερο απίθανα.
...Οι προτάσεις για αγορά κρατικών ομολόγων από το ΕΤΧΣ συναντούν την αυξανόμενη αντίθεση της Γερμανίας και των βόρειων συμμάχων της, ενώ μειώνεται η υποστήριξη για τη μείωση του επιτοκίου στα δάνεια διάσωσης της Ιρλανδίας.
...Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας υποστηρίζουν, σημειώνει η εφημερίδα, ότι θα ήταν λάθος να ζητήσουν από τους φορολογούμενους τους να πληρώσουν για να βοηθήσουν τις σπάταλες χώρες του Νότου.
...Οι εκλογικοί υπολογισμοί παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο, καθώς και στις τρεις παραπάνω χώρες θα υπάρξουν εκλογικές αναμετρήσεις το Μάρτιο και τον Απρίλιο και οι σημερινές ηγεσίες τους θα πρέπει να στηριχθούν σε κόμματα που ενστερνίζονται όλο και περισσότερο το αντιευρωπαϊκό κλίμα.
...Όπως σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου, ακόμη και οι Γερμανοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι το «σύμφωνο σταθερότητας» της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είναι εν μέρει πολιτικός ελιγμός για να διασφαλίσει την κοινοβουλευτική στήριξη στη χώρα της.
...Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερ, η ΕΕ κάνει αργή πρόοδο όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας για το συνολικό πακέτο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.
...Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στη χθεσινή σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ υπήρξαν ενδείξεις από τις χώρες-μέλη ότι θέλουν να συμφωνήσουν σε μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών τους, κάτι που αποτελεί βασική απαίτηση της Γερμανίας, προκειμένου να συμφωνήσει στο συνολικό πακέτο. Αυτό μπορεί να διασφαλίσει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τη στήριξη της Γερμανίας για την ενίσχυση του ΕΤΧΣ.
...Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24-25 Μαρτίου για την επίτευξη της τελικής λύσης είναι λίγος και για τον λόγο αυτό έχουν συγκληθεί νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή ειδικές σύνοδοι για να αυξηθούν οι πιθανότητες συμφωνίας....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: