Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί.

1 Φεβρουαρίου 2011.
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί, ενάντια στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος....χθες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αποφάσισε 24ωρες πανελλαδικές απεργίες την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου...Την άλλη  Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.....
...Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε χθες το βράδυ,  η Γενική Συνέλευση των Φαρμακοποιών της Αθήνας. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής θα πραγματοποιήσουν 24ωρες απεργίες την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, τη Δευτέρα 7/2 και την Τρίτη 8/2. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν είναι συνεπή στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

«Ζητάμε να αποσυρθούν ή να τροποποιηθούν ριζικά τα σημεία του νομοσχεδίου που αφορούν τα πληθυσμιακά κριτήρια, την ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, το εξοντωτικό ωράριο λειτουργίας και την ιδιαίτερα υψηλή έκπτωση προς τα ταμεία . Ζητάμε να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Οι φαρμακοποιοί αναμένουν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου όπως είπε ο κ. Αμπατζόγλου, «να βρεθεί μια λύση που να αποσκοπεί πραγματικά προς όφελος του Ελληνα ασφαλισμένου και του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης».
Οσον αφορά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο πρόεδρος του ΠΦΣ είπε:
«Στηρίζουμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Παραμένουν ωστόσο πολλά τεχνικά και διαδικαστικά σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: