Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Η Δεξιά στη Βρετανία ετοιμάζει μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις.

21 Φεβρουαρίου 2011.
 Το σχέδιό του για ευρείας κλίμακας ιδιωτικοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν σχολεία, νοσοκομεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες παρουσιάζει σε άρθρο του στην Τέλεγκραφ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Ο Ντέιβιντ Κάμερον κάνει λόγο για τερματισμό του κρατικού μονοπωλίου στο δημόσιο......Σεάρθρο του στην  "Ντέιλι Τέλεγκραφ", ο Ντέιβιντ Κάμερον προαναγγέλλει την «απελευθέρωση των δημοσίων υπηρεσιών από τις δαγκάνες του κρατικού ελέγχου». Με τη Λευκή Βίβλο για τις δημόσιες υπηρεσίες που θα παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα ορίζεται το αυτόματο δικαίωμα ιδιωτικών φορέων, δηλαδή εταιρειών, ομάδων εθελοντών και μη-κερδοσκοπικών οργανώσεων να συμμετέχουν στη διαδικασία ανάληψης δημοσίου έργου.
...Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρεται ενδεικτικά στη διαχείριση σχολείων, λειτουργιών νοσοκομείων του δημοσίου και άλλων δημοσίων υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο, όπως η πρόνοια για ηλικιωμένους και η συντήρηση δρόμων και πάρκων. Ο κ. Κάμερον τονίζει ότι οι ιδιώτες θα δεσμεύονται με συμβάσεις που θα συνδέουν το κόστος παροχής υπηρεσιών με την ποιότητα των υπηρεσιών αυτών.
...Οι μοναδικοί τομείς που θα εξαιρούνται από την πιθανότητα ανάθεσής τους σε ιδιώτες είναι οι δικαστικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες ασφαλείας.
...Οι πολιτικοί σχολιαστές και η Ντάουνινγκ Στριτ εκτιμούν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στην παροχή δημοσίων υπηρεσιών εδώ και πέντε δεκαετίες.
...Στόχος κατά τον κ. Κάμερον είναι η αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών για τον πολίτη, με λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερες επιλογές ...και αυξημένη συμμετοχή του πολίτη.
...Θεωρείται βέβαιο ωστόσο ότι οι Εργατικοί και τα συνδικάτα και ενδεχομένως μέλη του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών θα αντιδράσουν, καθώς ήδη υπάρχουν φωνές που αναφέρονται σε επιστροφή στην εποχή των ιδιωτικοποιήσεων της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: