Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κράζουν πάλι οι "Κασσάνδρες"

22 Φεβρουαρίου 2011.
Το επονομαζόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων ΕΕAG- μία ομάδα οικονομολόγων περί τον πρόεδρο του Οικονομικού Ινστιτούτου του Μονάχου Ifo Χανς-Βέρνερ Ζιν- προειδοποιεί για επαπειλούμενη πτώχευση της Ελλάδας.
..."Το αργότερο το 2013 η υπερχρεωμένη χώρα θα χρειαστεί πρόσθετη βοήθεια", εκτιμά το EEAG σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung.
"...Η πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η Ελλάδα δεν επαρκεί και οι ερευνητές συνεχίζουν να υποτιμούν την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα", υποστηρίζει το Συμβούλιο.
...Σημειώνει ότι η χώρα "μετά την εκπνοή του πακέτου διάσωσης δεν θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της μέσω των αγορών". Προτείνει δε ως εναλλακτική λύση "την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη".
...Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει επίσης εκτιμήσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας ανασυγκρότησης και ανάπτυξης Τόμας Μίροου ότι η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας είναι αναπότρεπτη.
"...Είναι αμφίβολο ότι η Ελλάδα με ένα ποσοστό χρέους επί του ΑΕΠ άνω του 150% θα μπορέσει σε βάθος χρόνου να εξυπηρετήσει το χρέος της", δήλωσε ο κ. Μίροου.
...Πρόσθεσε δε ότι "για να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει τα προβλήματά της, πρέπει το ποσοστό του χρέους να πέσει στο 100% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: