Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ετοιμάζονται διαδηλώσεις στη Λιβύη.

14 Φεβρουαρίου 2011.
Στα χνάρια της Αιγύπτου και της Τυνησίας, Λίβυοι αντιφρονούντες καλούν εδώ και μερικές εβδομάδες, μέσω του Facebook, το λαό της Λιβύης να διαδηλώσει την ερχόμενη Πέμπτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαφθορά και το νεποτισμό στη χώρα....Υπό το σύνθημα «...Ανταρσία της 17ης Φεβρουαρίου 2011: για μια ημέρα οργής στη Λιβύη», μια ομάδα καλεί τους Λίβυους να σε εξέγεργη κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι. Η σελίδα της συγκεκριμένης ομάδας έχει ήδη 4.400 μέλη.
...Μια άλλη ομάδα, από 2.600 μέλη, καλεί το λιβυκό λαό να κατέβει στους δρόμους για «μια ημέρα οργής κατά της διαφθοράς και του νεποτισμού», στη μνήμη των διαδηλωτών που σκοτώθηκαν στη Βεγγάζη στις 17 Φεβρουαρίου 2006. 
...Τουλάχιστον 14 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 69 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν εκείνη την ημέρα μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών που είχαν επιτεθεί στο προξενείο της Ιταλίας διαμαρτυρόμενοι για τη δημοσίευση των σκίτσων που προσέβαλαν τον προφήτη Μωάμεθ.
...Εξάλλου, τουλάχιστον 200 άτομα και λιβυκές αντιπολιτευόμενες οργανώσεις που εδρεύουν στο εξωτερικό υπέγραψαν μια έκκληση με την οποία ζητούν «το δικαίωμα του λιβυκού λαού να εκφράζει τη γνώση του με ειρηνικές διαδηλώσεις, χωρίς καμιάς μορφής παρενόχληση, πρόκληση ή απειλή από το σύστημα». Καλούν επίσης το συνταγματάρχη Καντάφι και την οικογένειά του να εγκαταλείψουν την εξουσία.

...Μετά τις λαϊκές εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο, το καθεστώς της Λιβύης επιχείρησε να λάβει προληπτικά μέτρα για να καθησυχάσει τους Λίβυους. Μεταξύ άλλων, επανέφερε τις επιδοτήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και διευκόλυνε τη χορήγηση άτοκων δανείων χωρίς εγγυήσεις.
...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: