Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Τρίζει το καθεστώς Καντάφι...

17 Φεβρουαρίου 2011.
Επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσα σε διαδηλωτές που διαμαρτυρόντουσαν για τη σύλληψη ενός μέλους οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αστυνομία αλλά και υποστηρικτές της κυβέρνησης, στην πόλη Μπενγκάζι στην ανατολική Λιβύη, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες...
...Σε μια σπάνια εκδήλωση αντίδρασης προς το καθεστώς, στην πετρέλαιο-παραγωγό χώρα της Βόρειας Αφρικής, οι διαδηλωτές, πέταξαν βόμβες πετρελαίου και πυρπόλησαν οχήματα, ενώ φώναζαν «όχι Θεός αλλά Θεός!». Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δεκάδες, σύμφωνα με αναφορές από την Μπενγκάζι.
...Η Λιβύη, που για περισσότερα από 40 χρόνια βρίσκεται κάτω από τον αυστηρό έλεγχο του συνταγματάρχη Μουαμάρ Γκαντάφι, έχει επίσης δεχθεί το παλλιροϊκό κύμα από τις λαϊκές εξεγέρσεις των γειτόνων της, της Αιγύπτου και της Τυνησίας.
...Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι λαϊκά συλλαλητήρια οργανώθηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης σε όλη τη χώρα από οπαδούς του προέδρου Γκαντάφι, ο οποίος παραμένει ο μακροβιώτερος, εν ενεργεία, ηγέτης της Αφρικής.
...Οι αναφορές από την πόλη Μπενγκάζι, που βρίσκεται περίπου 1000 χιλιόμετρα, ανατολικά της Λιβυκής πρωτεύουσας, αναφέρουν ότι πλέον έχει επέλθει ηρεμία, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας οι διαδηλωτές οπλισμένοι με βόμβες πετρελαίου και πέτρες συγκρούσθηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας και έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: