Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

"Να συλληφθούν οι δολοφόνοι του αδελφού μου"

19 Φεβρουαρίου 2011.
Ο αδελφός ενός από τους δύο άνδρες που σκότωσε υπάλληλος του προξενείου των ΗΠΑ στη Λαχόρη ζήτησε να συλληφθεί και δεύτερος εργαζόμενος στο προξενείο, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του χθες, Παρασκευή, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο μια υπόθεση η οποία προκαλεί τριγμούς στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Ισλαμαμπάντ το τελευταίο διάστημα...
...Η εξέλιξη σημειώθηκε ενώ στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ ασκούν πιέσεις προς τις αρχές του Πακιστάν να απελευθερώσουν τον Ρέιμοντ Ντέιβις, υπάλληλο στο προξενείο της Λαχόρης, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος αφότου πυροβόλησε και σκότωσε δύο Πακιστανούς υποστηρίζοντας ότι αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν κι ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα.
...Η Ουάσινγκτον επιμένει ότι ο Ντέιβις έχει διπλωματική ασυλία. Ο Ιτζάζ ουρ Ρεχμάν, ο αδελφός του οποίου Ιμπάντ κατά το αιματηρό επεισόδιο την 27η Ιανουαρίου, υπέβαλε αίτημα στο κακουργιοδικείο της Λαχόρης απαιτώντας να συλληφθεί ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που έσπευσε να βοηθήσει το Ντέιβις, είπε ο δικηγόρος Νομάν Ατίκ.
...Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι ο πελάτης του ζήτησε το αυτοκίνητο, που σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ οδηγούσε υπάλληλος του προξενείου--δεν τον κατονόμασε--, να κατασχεθεί.
"...Θέλουμε να διεξαχθεί σωστά η έρευνα για την δολοφονία του αδελφού μου", είπε ο Ρεχμάν.
"Θέλουμε οι δράστες της δολοφονίας να τιμωρηθούν για το έγκλημά τους".
...Η υπόθεση του Ντέιβις--πρώην μέλους των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ, που σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η Ουάσινγκτον Ποστ ενδέχεται να υπηρετεί στις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες--αποτελεί άλλη μια δοκιμασία για την συμμαχία ΗΠΑ-Πακιστάν.
...Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ ότι δεν προσπαθεί αρκετά σκληρά να εξουδετερώσει τους ισλαμιστές εξτρεμιστές που περνούν τα σύνορα με το Αφγανιστάν κι εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ.
...Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Πακιστάν διαμαρτύρεται για τις συνεχείς παραβιάσεις της εδαφικής της κυριαρχίας από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων στην μεθόριο.
...Η κυβέρνηση του προέδρου 'Ασιφ 'Αλι Ζαρντάρι προσπαθεί να αποφύγει το να εξαφθούν κι άλλο τα αντιαμερικανικά αισθήματα στη χώρα.
...Ωστόσο χθες εκατοντάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και ισλαμιστές ακτιβιστές διαδήλωσαν μπροστά στο προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λαχόρη.
...Ανάλογες κινητοποιήσεις σημειώθηκαν στο Καράτσι, στην Πεσάβαρ και σε άλλες πόλεις της χώρας....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: