Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Απορρίπτει τον διάλογο η αντιπολίτευση στο Μπαχρέιν.

19 Φεβρουαρίου 2011.
Την παραίτηση της κυβέρνησης και την απόσυρση των δυνάμεων ασφαλείας από τους δρόμους της Μανάμα ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του σιιτικού αντιπολιτευόμενου κόμματος του Μπαχρέιν στον διάλογο που πρότεινε ο πρίγκιπας διάδοχος, ζήτησε ανώτερος αξιωματούχος του κόμματος.
...(φωτο : Ρόιτερ)...«...Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει σοβαρή βούληση για διάλογο, επειδή ο στρατός είναι στους δρόμους», είπε χαρακτηριστικά ο Ιμπραήμ Ματάρ του κόμματος Wefaq.
«...Για να εξετάσουμε τον διάλογο, η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί και ο στρατός να αποσυρθεί από τους δρόμους της πρωτεύουσας» ανέφερε, τονίζοντας ότι 95 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από πυροβολισμούς του στρατού, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο «οι τρεις εξ αυτών είναι κλινικά νεκροί».
«...Τότε μπορούμε να προσπαθήσουμε για μία προσωρινή κυβέρνηση με νέα πρόσωπα που δε θα περιλαμβάνει τους σημερινούς υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας», πρόσθεσε.
...Ο πρίγκιπας διάδοχος του Μπαχρέιν επιφορτίστηκε «να ξεκινήσει, αμέσως, εθνικό διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», με προτροπή από το βασιλιά, σεΐχη αλ Χαλίφα. «Ο σκοπός του διαλόγου θα είναι να αποτραπεί αυτή η κρίση, που συγκλονίζει το βασίλειο», τονίστηκε στο βασιλικό ανακοινωθέν....Χθες, Παρασκευή, η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών στην πλατεία του Μαργαριταριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: