Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζονται και σήμερα, οι σφοδρές συγκρούσεις στη Λιβύη.

22 Φεβρουαρίου 2011.
Συνεχίζονται και σήμερα, οι σφοδρές συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις., παρά το γεγονός ότι ο Καντάφι, επιστράτευσε ακόμα και μετανάστες οπλισμένους, εναντίον  των διαδηλωτών...Ο ίδιος, με  τηλεοπτική εμφάνισή του, αντέκρουσε τις φήμες για αποχώρησή του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Βενεζουέλα...
«...Είμαι στην Τρίπολη...Δεν είμαι στη Βενεζουέλα...», είπε, σε ζωντανή μετάδοση, ενώ βρισκόταν κάτω από μία μεγάλη ομπρέλα καθώς έβγαινε από την μπροστινή θέση ενός οχήματος.

...Νωρίτερα η φημολογία ότι ο επί 42 χρόνια ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, είχε εγκαταλείψει την πρωτεύουσα Τρίπολη, εν μέσω σκληρών μαχών και πρωτοφανούς αιματοχυσίας, καθώς πιστές σε αυτόν δυνάμεις αντιμετώπισαν με αληθινά πυρά και σύμφωνα με μαρτυρία πολιτικού ακτιβιστή και με αεροπορικό βομβαρδισμό, τους διαδηλωτές, είχε σκορπίσει σύγχυση στη διεθνή κοινότητα.
...Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, είχε δηλώσει στις Βρυξέλλες ότι είχε πληροφορίες πως ο Καντάφι βρισκόταν καθοδόν προς την Βενεζουέλα. Η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής είχε σπεύσει να διαψεύσει τη φήμη.
...Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν πλέον μεταφερθεί μέσα στο κέντρο της πρωτεύουσας Τρίπολης, όπου το απόγευμα της Δευτέρας πυροβολήθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές αντικαθεστωτικοί στην Πράσινη πλατεία στο κέντρο της πόλης. Οι πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και από ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 160 νεκρούς στην Τρίπολη, ενώ υπάρχει και μαρτυρία πολιτικού ακτιβιστή σύμφωνα με την οποία σημειώθηκε και βομβαρδισμός από πολεμικό αεροπλάνο, περιοχών της πόλης. 

...Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την αντιπολίτευση περισσότεροι από 560 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που άρχισε η λαϊκή εξέγερση στη χώρα. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι εξακολουθεί ν΄αγνοείται η τύχη 1.400 ανθρώπων.
...Άλλες αναφορές επιμένουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου και σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες και αιματηρότερες συγκρούσεις τις προηγούμενες ημέρες, η Βεγγάζη βρίσκεται πλέον στα χέρια της αντιπολίτευσης.
...Η υπουργός Εξωτερικών, των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον κάλεσε την κυβέρνηση της Λιβύης να σταματήσει την αιματοχυσία και να σεβαστεί τις επιθυμίες, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών. Ήδη πάντως, έχουν αρχίσει να καταγράφονται ρήγματα στη συνοχή του καθεστώτος Καντάφι.
...Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Λιβύης παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για την «υπερβολική χρήση βίας κατά των διαδηλωτών», ενώ οι διπλωμάτες της αποστολής της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν το στρατό της Λιβύης να «βοηθήσουν τους διαδηλωτές να απαλλάξουν τη χώρα από τον Τύραννο Καντάφι».
...Τέλος το βράδυ της Δευτέρας μία ομάδα υψηλόβαθμων βαθμοφόρων του Λιβυκού στρατού κάλεσαν τους συναδέλφους τους να συμμαχήσουν με το λαό και να εκδιώξουν τον Καντάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: