Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Κινητοποιήσεις δικηγόρων...

16 Φεβρουαρίου 2011.
Σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν το πρωί δικηγόροι της πόλης, εκφράζοντας την αντίθεση στο σχεδιαζόμενο «άνοιγμα» του κλάδου τους...
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα, κατά την ίδια ώρα, σε δικαστήρια άλλων πόλεων της χώρας, σύμφωνα με προ ημερών απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων.......Οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας απέχουν από τα καθήκοντά τους έως τις 21 Φεβρουαρίου....
...Παράλληλα...
...Σε κατάληψη του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας έχουν προχωρήσει οι δικηγόροι, ύστερα από σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης. Οι δικηγόροι έχουν συγκεντρωθεί έξω από την είσοδο του μεγάρου στην οδό Γούναρη, όπου έχουν αναρτήσει πανό και ενημερώνουν με φυλλάδια τους πολίτες για τις κινητοποιήσεις τους.
...Οι δικηγόροι της Πάτρας απέχουν από τα καθήκοντά τους εδώ και περίπου ένα μήνα, ενώ με απόφαση της γενικής συνέλευσης η αποχή θα συνεχιστεί μέχρι και τις 21 Φεβρουαρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση.
...Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο περί κατάργησης των κλειστών επαγγελμάτων, υποστηρίζοντας ότι το δικηγορικό επάγγελμα δεν είναι κλειστό.
...Σχετικά με την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών σημειώνουν ότι δεν θα επωφεληθεί ο απλός πολίτης, προσθέτοντας ότι η αύξηση των παραβόλων καθιστά απαγορευτική για τον πολίτη την προσφυγή στη Δικαιοσύνη....
**Προχθές, ανάλογη κατάληψη έκαναν και οι δικηγόροι του Αιγίου, στο δικαστικό μέγαρο της πόλης... 
...Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχώρησαν σήμερα οι δικηγόροι των Χανίων, που διαμαρτύρονται για την προωθούμενη ίδρυση εφετείου Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.
...Από το πρωί απέκλεισαν το δικαστικό μέγαρο αλλά και το κτίριο της περιφερειακής ενότητας διαμαρτυρόμενοι και για την ίδρυση εφετείου στο Ηράκλειο αλλά και για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
«Σήμερα είναι κλειστά τα δικαστήρια, οι δικηγόροι των Χανίων αλλά και άλλοι φορείς κάναμε κατάληψη για την εμμονή της κυβέρνησης να ιδρύσει εφετείο ανατολικής Κρήτης με την διάσπαση του σημερινού εφετείου» είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Δημήτρης Ποντικάκης.
...Οι δικηγόροι των Χανίων που απέχουν από καθήκοντά τους ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου σύμφωνα με τον κ. Ποντικάκη, να του καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα του εφετείου θεωρώντας λάθος την απόφαση για ίδρυση και δεύτερου εφετείου στην Κρήτη....(Δ.Π., ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: