Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Νέα νομοθεσία για το κυνήγι...

 24 Φεβρουαρίου 2011.
Εκσυγχρονίζεται το νομοθετικό πλαίσιο για το κυνήγι στη χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες από τα αρμόδια υπουργεία...Οπως ανέφερε μάλιστα  ο υφυπουργός Περιβάλλοντος,  Θανάσης Μωραΐτη, πρόκειται να ενσωματωθούν στο νέο πλαίσιο και οι οδηγίες της Ε.Ε....Ο κ. Μωραίτης, απάντησε εγγράφως,  σε ερώτηση των ανεξάρτητων βουλευτών Φώτη Κουβέλη και Νίκου Τσούκαλη αλλά και σε ερωτήσεις των Ανδρέα Μακρυπίδη (ΠΑΣΟΚ) και Βαϊτση Αποστολάτου (ΛΑΟΣ) για την προστασία του εθνικού πάρκου υγροτόπων Αμβρακικού....
...Όπωςανέφερε  ο κ. Μωραΐτης, ο νέος νόμος για το κυνήγι θα ενσωματώνει τις διεθνείς συμβάσεις και τις κοινοτικές οδηγίες και θα αναπροσαρμόζει και θα κωδικοποιεί το ποινολόγιο των παραβάσεων εισάγοντας την επιβολή διοικητικών προστίμων, τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν στη μείωση της λαθροθηρίας...Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει ότι έχει εγκριθεί το έργο «Λειτουργία Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», συνολικού προϋπολογισμού 3.649.025 ευρώ για την εξαετία 2010-2015.
...Με τα χρήματα αυτά εκτός από την ενίσχυση σε προσωπικό και την προμήθεια των απαραίτητων χερσαίων και πλωτών μέσων παρακολούθησης και φύλαξης, θα υλοποιηθεί και πρόγραμμα επιστημονικής παρακολούθησης των τύπων οικοτόπων και των ειδών χλωρίδας και πανίδας.
...Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τον περιορισμό της λαθροθηρίας και της λαθραλιείας και γι' αυτό διαθέτει σε καθημερινή βάση όλο το προσωπικό επόπτευσης και φύλαξης ενώ προετοιμάζει και ολοκληρωμένο σχέδιο προτάσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: