Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα.

15 Φεβρουαρίου 2011.
Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας 40 περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων σε αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές του νομού Καβάλας....
Οι αστυνομικοί, ύστερα από έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών μεγάλου αριθμού κλοπών διαρρήξεως σε ιδιωτικής χρήσης επιβατικά αυτοκίνητα που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διάφορες περιοχές του νομού Καβάλας, εντόπισαν έναν νεαρό άντρα ηλικίας 21 ετών, ο οποίος δρώντας είτε μόνος του, είτε σε συνεργασία με τρεις άλλους δράστες, ηλικίας 23, 29 και 31 ετών αντίστοιχα, διέπραξαν συνολικά σαράντα κλοπές - διαρρήξεις αυτοκινήτων το χρονικό διάστημα από 01/01/2011 έως και 17-01-2011......Οι παραπάνω δράστες, δρώντας κυρίως τις νυκτερινές ώρες και αφού εντόπιζαν το στόχο τους (συνήθως σταθμευμένα πολυτελή αυτοκίνητα ή ταξί), έσπαζαν το παράθυρο του οδηγού ή του συνοδηγού και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά ή άλλα αντικείμενα αξίας που υπήρχαν στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. 
...Σύμφωνα με τις καταγγελίες των παθόντων, οι δράστες αφαίρεσαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα: χρηματικό ποσό 400 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα αξίας 600 ευρώ, δύο πλοηγούς ταξιδιού (GPS), μία φορητή τηλεόραση με ενσωματωμένο DVD PLAYER, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, μία φωτογραφική μηχανή, ένα μπουφάν και διάφορα άλλα αντικείμενα, όπως πιστωτικές κάρτες, εξωτερικοί αποθηκευτικοί δίσκοι (USB), πορτοφόλια, έγγραφα.
...Σε μια εκ των περιπτώσεων δύο από τους προαναφερόμενους δράστες έκλεψαν ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, μάρκας LANCIA DEDRA με το οποίο μετέβησαν στη Χρυσούπολη Καβάλας προκειμένου να εντοπίσουν και να διαρρήξουν άλλους στόχους. Όταν ολοκλήρωσαν το έργο τους επέστρεψαν στην Καβάλα και αφού περιέλουσαν το κλεμμένο αυτοκίνητο με βενζίνη, το πυρπόλησαν, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.
...Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 23χρονου δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία και άλλα αντικείμενα, όπως: ένας εξωτερικός αποθηκευτικός δίσκος (USB), τέσσερα πορτοφόλια, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, ένα μαχαίρι σε στρατιωτική θήκη, καθώς και δύο μικροδέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 2,1 γραμμαρίων. Για την κατοχή της ποσότητας ηρωίνης, ο 23χρονος δράστης συνελήφθη, σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, κατόπιν προφορικής εντολής της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καβάλας.
...Ο 21χρονος δράστης συνελήφθη την 10-02-2011 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου του Δήμου Παγγαίου για τα ίδια αδικήματα. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον ανακριτή Πλημμελειοδικών Καβάλας....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: