Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Εκστρατεία κατά της ροκ και της ραπ στο Ουζμπεκιστάν.

22 Φεβρουαρίου 2011.
Το Ουζμπεκιστάν δρομολόγησε από χθες,  μία "εξυγιαντική εκστρατεία" κατά της εξάπλωσης της μουσικής ροκ και του ραπ, μεταδίδοντας ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο τα μουσικά αυτά είδη καταγγέλλονται ότι καλλιεργούν ροπές «προς τον σαδισμό, την τοξικομανία και την ανηθικότητα»....

..Η ταινία «Μουσική και όλεθρος», το οποίο μεταδόθηκε από το Youht TV, ένα από τα κυριότερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, αναθεματίζει την «καταστροφική επήρεια του δυτικόφερτου ροκ και του ραπ, τα οποία πλησιάζουν ωσάν ζοφερά σύννεφα πάνω από τα κεφάλια της ουζμπέκικης νεολαίας».
...Αναπαράγοντας το ύφος της παλαιάς σοβιετικής προπαγάνδας, το ντοκιμαντέρ υπενθυμίζει πως «η μουσική ροκ γεννήθηκε στις αφρικανικές τελετές κυνηγίου» και πως η «ραπ εφευρέθηκε από τους κρατουμένους στις φυλακές, και γι’ αυτό οι τραγουδιστές φορούν ένα φαρδύ, μακρύ παντελόνι».
«...Αυτή η μουσική του Σατανά πλάστηκε από τις δυνάμεις του κακού για να σύρει τους νεολαίους στις δυτικές χώρας σε μία απόλυτη ηθική καταρράκωση», τονίζουν οι δημιουργοί της ταινίας.
...Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ακόμη και επιστημονικές έρευνες που αναφέρονται στα αποτελέσματα της μουσικής στην υγεία αποδεικνύουν πως το ροκ και το ραπ αποτελούν το εισιτήριο για τον θάνατο, ενώ απεναντίας η κλασική μουσική θεραπεύει πάσαν νόσον….
...Το Ουζμπεκιστάν αποτελεί την πολυπληθέστερη χώρα στην Κεντρική Ασία, με 28 εκατ. κατοίκους, το 90% των οποίων είναι Μουσουλμάνοι. Η κυβέρνησή της, που εξίσου αμφισβητεί τον ισλαμικό εξτρεμισμό και τις «υπερβολές της δυτικής δημοκρατίας» έχει αποδυθεί σε μία έντονη εκστρατεία κατά της εισαγωγής πολιτιστικών προτύπων από το εξωτερικό.
...Ήδη από τον Φεβρουάριο ανακλήθηκε η αναμετάδοση στην επικράτεια του Ουζμπεκιστάν δύο ρωσικών τηλεοπτικών δικτύων. Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του λίαν σεξουαλικού περιεχομένου ορισμένων από τις μεταδιδόμενες εκπομπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: