Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη σε φαβέλα στο Ρίο σχεδιάζει ο Ομπάμα.

9 Φεβρουαρίου 2011.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να επισκεφθεί επισήμως τον Μάρτιο τη Βραζιλία, και εξεδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίσκεψή του και σε μια «ειρηνική», πλέον, φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου πολλοί Αμερικανοί πράκτορες έχουν ήδη πάει εκεί αρκετές φορές, ανακοινώθηκε σήμερα από την γραμματεία ασφαλείας του κρατιδίου του Ρίο...
«....Αμερικανοί πράκτορες έχουν επισκεφθεί εδώ και μερικές ημέρες τις φαβέλες όπου η αστυνομία έχει τοποθετήσει άνδρες της νεοσύστατης Ειρηνευτικής Αστυνομικής Δύναμης μετά από την εκδίωξη από τις φαβέλες των εμπόρων ναρκωτικών, ανέφερε μια πηγή της γραμματείας ασφαλείας.
...Ούτε η γραμματεία ασφαλείας του κρατιδίου του Ρίου ούτε η αμερικανική πρεσβεία στη Μπραζίλια έδωσαν συγκεκριμένες πληροφορίες για την ημερομηνία επίσκεψης του αμερικανού προέδρου, αλλά ο βραζιλιάνικος Τύπος έχει γράψει ότι η επίσκεψη πρόκειται να γίνει στις 20 Μαρτίου.
...Χθες Τρίτη έγινε γνωστό ότι αμερικανοί πράκτορες επισκέφθηκαν τις φαβέλες της Σιδάδ δε Δέους, δυτικά του Ρίο, και της Προβιδένσια στο κέντρο του Ρίο για να ελέγξουν την πρόσβαση και την κοινωνική τους λειτουργία.
..Οι αμερικανοί πράκτορες έχουν ήδη επισκεφθεί τρεις ακόμα φαβέλες τις Δόνα Μάρτα, Μπαμπιλόνια και Κανταγκάλο που βρίσκονται στην τουριστική περιοχή του Ρίο όπου αφού επιβλήθηκαν δρακόντεια αστυνομικά μέτρα και επενέβησαν οι αρχές οι φαβέλες έχουν αλλάξει πρόσωπο και η ζωή εκεί κυλά ειρηνικά και χωρίς προβλήματα. Συνολικά στο Ρίο υπάρχουν πάνω από χίλιες φαβέλες όπου ζούν περισσότεροι από το ένα τρίτο των έξι εκατομμυρίων κατοίκων του κρατιδίου του Ρίο.
.....Τα μέτρα που έλαβα οι αρχές οφείλονται κυρίως στην προετοιμασία του Ρίο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί εκεί το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: