Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Μια ταινία από το Ιράν "κέρδισε" το φεστιβάλ Βερολίνου.

19 Φεβρουαρίου 2011.
Η ιρανική δραματική ταινία «Ναντέρ και Σιμίν, ένας χωρισμός» του Ασγκάρ Φαρχαντί κέρδισε σήμερα τη Χρυσή Άρκτο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που την έφεραν ως επικρατέστερη για το βραβείο......Η ταινία περιγράφει έναν γάμο που βρίσκεται σε κρίση, αναφερόμενη στις διαταξικές διαφορές που εξακολουθούν να ισχύουν στο Ιράν, στο θρησκευτικό συντηρητισμό και στο δικαστικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την ένταση ενός θρίλερ.
...Αργυρή Άρκτο για την καλύτερη σκηνοθεσία κέρδισε ο Γερμανός Ούλριχ Κόλερ για την ταινία «Κοιμώμενη Ασθένεια», ενώ ο Ούγγρος σκηνοθέτης Μπέλα Ταρ κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για την ταινία του «Το Αλογο του Τορίνου».
...Αργυρή Άρκτο για τον καλύτερο γυναικείο ρόλο κέρδισαν οι πρωταγωνίστριες της ταινίας «Ναντέρ και Σιμίν, ένας χωρισμός», ενώ το αντίστοιχο βραβείο για τον καλύτερο ανδρικό ρόλο οι άνδρες πρωταγωνιστές της ίδιας ταινίας.
...Με Αργυρή Άρκτο Καλλιτεχνικής Συμβολής τιμήθηκε ο κινηματογραφιστής Βόγιετς Στάρον για την ταινία «Το Βραβείο» και η παραγωγός Μπάρμπαρα Ενρίκες για την ίδια ταινία.
...Αργυρή Άρκτο καλύτερου σεναρίου κέρδισε η ταινία «Η Αφεση του Αίματος» των Τζόσουα Μάρστον και Ανταμιόν Μουρατάι.
...Βραβείο καινοτομίας Alfred-Bauer απονεμήθηκε στην ταινία «Αν όχι εμείς, ποιοί» του Αντρες Φάιλ, ενώ βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους στο «Πάνω στον Πάγο» του Αντριου Οκπεάνα Μακλίν.
...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: