Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Οι αρχές της Κούβας, απελευθέρωσαν χθες άλλον έναν αντιφρονούντα.

20 Φεβρουαρίου 2011.
Οι αρχές της Κούβας προχώρησαν στην απελευθέρωση άλλου ενός πολιτικού κρατούμενου, ανακοίνωσε η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία το Σάββατο, γεγονός που σημαίνει ότι μόνο έξι από την ομάδα των 52 που είχε υποσχεθεί να απελευθερώσει ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο τον Ιούλιο του 2010 παραμένουν έγκλειστοι......Χθες απελευθερώθηκε ο Ιβάν Ερνάντες Καρίγιο, που είχε φυλακιστεί το 2003 και εξέτιε ποινή 25 ετών κάθειρξης.
...Ο Κάστρο έχει δηλώσει ότι θέλει να βγουν όλοι οι χαρακτηριζόμενοι ως κρατούμενοι συνείδησης από τις φυλακές --η Αβάνα δεν αποδέχεται τον όρο, χαρακτηρίζοντας τους έγκλειστους μισθοφόρους των ΗΠΑ-- σε μια προσπάθεια να δοθεί τέλος στις διεθνείς επικρίσεις στην Κούβα, που εισέρχεται σε μια νέα εποχή οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
...Ο 39χρονος Ερνάντες, δημοσιογράφος, είπε από το σπίτι της οικογένειάς του στο Ματάνσας, ότι είναι "...πολύ ευτυχισμένος....είμαι στο σπίτι μου, μοιράζομαι την ελευθερία με την οικογένειά μου και τους φίλους μου".
...Πρόσθεσε πως θα συνεχίσει το έργο του --δούλευε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο των διαφωνούντων Patria, το οποίο δημοσίευε υλικό επικριτικό για την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα-- και να μάχεται "για ελευθερία έκφρασης, για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα".
...Οι αρχές ήθελαν οι απελευθερωθέντες αντιφρονούντες να πάνε στην Ισπανία, η κυβέρνηση της οποίας δέχθηκε να τους υποδεχθεί.
...Οι περισσότεροι το έκαναν....Αλλά οι τελευταίοι, περιλαμβανομένου του Ερνάντες, αρνήθηκαν να φύγουν από τη χώρα και τους επιτράπηκε να παραμείνουν στην Κούβα.
...Η Εκκλησία ανέφερε σε ανακοινωθέν της χθες ότι έξι άλλοι κρατούμενοι, που δεν συγκαταλέγονται στους 52, πρόκειται να απελευθερωθούν σύντομα και να μετοικήσουν στην Ισπανία.
...Η Κουβανική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εθνική Συμφιλίωση, που δεν έχει άδεια λειτουργίας αλλά οι αρχές ανέχονται την δράση της, υπολογίζει ότι απομένουν περίπου 100 πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές.
...Η αντιπολίτευση προετοιμάζει εκδηλώσεις για την πρώτη επέτειο από το θάνατο του Ορλάντο Σαπάτα, που η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήριζε κρατούμενο συνείδησης, την Τετάρτη.
...Δεκατρία μέλη της οικογένειας του αντιφρονούντα, που πέθανε πέρυσι μετά από 85 ημέρες απεργίας πείνας, έλαβαν βίζα για να μεταβούν στις ΗΠΑ ως πολιτικοί πρόσφυγες, ανακοίνωσε την Παρασκευή η μητέρα του, Ρέινα Ταμάγιο, προσθέτοντας ότι επιθυμεί να πάρει μαζί της τις στάχτες του γιου της.
...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: