Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη Ν. Χουντή στους απεργούς πείνας.

20 Φεβρουαρίου 2011.
Αντιπροσωπεία του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή και τη συμμετοχή της αντιπροέδρου του κόμματος Μαϊτέ Μολά και βουλευτών αριστερών και κομμουνιστικών κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισκέφθηκε σήμερα τους μετανάστες απεργούς πείνας που παραμένουν στο μέγαρο Υπατία. ...Ο κ. Χουντής δήλωσε ότι ο αγώνας τους «έχει συγκινήσει δεκάδες ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες και διάφορες πολιτικές ομάδες, που πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση των αιτημάτων που θέτουν οι απεργοί, εκφράζουν την ανησυχία τους για την ζωή τους και υποστηρίζουν την ανάγκη για αλλαγή στη μεταναστευτική πολιτική τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

...Από την πλευρά των μεταναστών ο Μουσταφά εξέφρασε τις ευχαριστίες των απεργών πείνας για την υποστήριξη και ζήτησε να στείλει το μήνυμα ότι «είναι αποφασισμένοι είτε να κερδίσουν και να βγουν με ψηλά το κεφάλι, είτε να βγουν νεκροί από το κτήριο». 
...Ο Θανάσης Καραμπέλης, από την ομάδα των γιατρών που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους δήλωσε ότι οι περισσότεροι έχουν χάσει πάνω από 10 κιλά, έχουν μυική ατροφία και βρίσκονται σε οριακό σημείο εξασθένισης, ενώ έξι έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία σε νοσοκομεία, από τους οποίους οι δύο επέστρεψαν και συνεχίζουν την απεργία. 
...Ο κίνδυνος της επόμενες μέρες είναι πολλά άτομα να πάθουν αφυδάτωση και να υποστούν μη αναστρέψιμες για την υγεία τους βλάβες», είπε και ζήτησε από την κυβέρνηση «να επιληφθούν άμεσα της κατάστασης για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική καταστροφή». 
***Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθούν τους μετανάστες εκλεγμένοι εκπρόσωποι δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών.
   (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: