Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Παπακωνσταντίνου : Να σταματήσει η εκλογολογία .

18 Φεβρουαρίου 2011.
"...Να σταματήσει η εκλογολογία και η μόνιμη επωδός ότι η κυβέρνηση κινείται και ενεργεί με γνώμονα επικοινωνιακά κριτήρια..'...Αυτό, ζήτησε πριν λίγο, από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη για το θέμα των 50 δισ. ως ποσό εξασφάλισης από αποκρατικοποιήσεις, που προέκυψε μετά την τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα...
«...Ξεχάστε τις εκλογές, δεν μπορεί το θέμα να ανακινείται κάθε τρίμηνο. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», είπε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα θα βρεθεί με χρέος άνω του 150% του ΑΕΠ πριν αρχίσει η αποκλιμάκωσή του και θα πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα για αλλαγές και διαρθρωτικά μέτρα μέσω του προγράμματος προσαρμογής πριν τα μέσα του 2012 που θα ξαναβγούμε στις αγορές για να δανειζόμαστε.
...Στην επισήμανση του κ. Ροντούλη, ότι ενοχλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση υποβάλλει το λαό εσκεμμένα στο «μαρτύριο της σταγόνας», αλλάζοντας ανά τρίμηνο και ύστερα από νέες κάθε φορά διαπραγματεύσεις επί το δυσμενέστερο τους όρους που πρέπει να επιτευχθούν με αντίστοιχες πιέσεις στο λαϊκό εισόδημα, ο υπουργός απάντησε ότι η σημερινή κυβέρνηση «πάντα λέει την αλήθεια και αυτό το έπραξε από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε η χώρα προς του απολύτου αδιεξόδου».
«...Κάνουμε δουλειά και θα φθάσουμε στο τέλος, ενώ οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν μία δύσκολη προσπάθεια...», είπε.
...Υπογραμμίζοντας ότι φέτος θα ξεπεραστεί ο στόχος που έχει τεθεί για τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η επίτευξη της είσπραξης 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, είναι «δική μας διαχρονικά και όχι 'μνημονιακή' υποχρέωση, αφού φτάνοντας και στοχεύοντας στο 2015 ξεπερνά τον χρονικό ορίζοντα του Μνημονίου».
***Από την πλευρά του ο κ. Ροντούλης έκρινε ότι το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου θα έπρεπε να ανοιχθεί από την ελληνική πλευρά, αφού είχαν επιτευχθεί στόχοι που έχουν ήδη μπει στη διαπραγμάτευση, όπως η επιμήκυνση, πιθανόν μία πτώση των επιτοκίων ή πιθανόν η έκδοση ενός ευρωομολόγου.
...Με την ανακίνηση όμως του θέματος τώρα, είπε ο βουλευτής, «κάψατε πολύ γρήγορα αυτό το χαρτί με την επικοινωνιακή 'αντίσταση της πιτζάμας', είτε από αδυναμία, είτε για να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές με το φωτοστέφανο του δήθεν αντιστασιακού έναντι της τρόικας».
«...Πρέπει η κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια, μιλώντας με ειλικρίνεια στο λαό, χωρίς να κρύβεται πίσω από την τρόικα και αναπτύσσοντας το δικό της πρόγραμμα εξόδου από την κρίση», κατέληξε ο κ. Ροντούλης.
«...Κάνουμε τομές για να επανέλθει η ανάπτυξη», ανταπάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι παρ΄ ότι η ύφεση βάθυνε περισσότερο από το αναμενόμενο το 2010, κάθε τρίμηνο του έτους ήταν καλύτερο του προηγούμενου:
«Η ύφεση ρηχαίνει, αρχίζουμε να βγαίνουμε από το τούνελ», είπε ο υπουργός, ζητώντας προτάσεις για καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και διαβεβαιώνοντας πως «παρ' ότι η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη, η κυβέρνηση δεν 'καίει χαρτιά', αλλά διαπραγματεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»....

***Ομως. ...Υψηλοί τόνοι και έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί ανάμεσα στον υπουργό Οικονομίας και τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησαν στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Αλ. Τσίπρα για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.
...Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα «για φτηνό λαϊκισμό που δεν είναι αντάξιος των περιστάσεων», έκανε λόγο για «καρικατούρες» και «απουσία συγκεκριμένων εναλλακτικών προτάσεων» και αντέκρουσε τις κατηγορίες περί μη δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης αντιτείνοντας ότι πήρε στις εκλογές την εντολή από τον ελληνικό λαό για τέσσερα χρόνια.
***Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυβέρνηση «επικοινωνιακά τερτίπια και εξεγέρσεις της πιζάμας που την γελοιοποιούν», ενώ υποστήριξε ότι το μνημόνιο, που επέβαλε ως σανίδα σωτηρίας της χώρας, απέτυχε παταγωδώς και ανέφερε ότι η Ελλάδα αποδείχθηκε λαγός της διάλυσης της Ευρώπης.

«...Το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής είναι ένα πλαίσιο με τριετή ορίζοντα και μέσα σε αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις που ενσωματώνονται σε νόμους που ψηφίζει η Βουλή. Από αυτήν παίρνουμε την έγκριση για ό,τι κάνουμε», αντέτεινε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι περιορίζεται σε ένα φτηνό λαϊκισμό με κατηγορίες του αέρα, χωρίς να προτείνει καμία εναλλακτική πρόταση.
«...Προτιμούσατε το Μάη του 2010 να κηρύξει στάση πληρωμών η χώρα. Πείτε το καθαρά. Και να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό τι σημαίνει αυτό. Ότι οι τράπεζες θα κατέρρεαν και το δημόσιο δεν θα είχε λεφτά για να πληρώσει. Εσείς αυτή την επιλογή προτείνετε; Εμείς πήραμε την άλλη απόφαση για να σωθεί η χώρα», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.
«...Αντί να ζητήσετε συγνώμη από τον ελληνικό λαό προσπαθείτε να βγείτε και από πάνω», σχολίασε ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συνυπέγραψε κάτω από το τραπέζι τα Swaps χρέους, με αντάλλαγμα την δημόσια περιουσία. «Μην μας κάνετε μαθήματα δημοκρατίας σε ένα Κοινοβούλιο που το έχετε καταργήσει. Η πολιτική δεν είναι τερτίπια ούτε επικοινωνιακή πολιτική. Παίζετε με τις λέξεις και γελοιοποιείστε με εξεγέρσεις τις «πιζάμας». Οδηγείτε τον ελληνικό λαό σε βαθιά ύφεση χωρίς φως στο τούνελ», συνέχισε....

«...Δεν απαντήσατε κ. Τσίπρα στα ερωτήματα που σας έθεσα. Ποια είναι η εναλλακτική σας πρόταση; Πώς θα μειώσουμε το χρέος αν έχουμε ελλείμματα; Γιατί όσο υπάρχουν ελλείμματα το χρέος θα ανεβαίνει. Ελάτε λοιπόν να συμφωνήσουμε με ποιο τρόπο θα τα μειώσουμε», αντέτεινε ο κ. Παπακωνσταντίνου και κατέληξε: 
«...Έρχεστε κ. Τσίπρα και κάνετε καρικατούρες. Δεν άκουσα να πείτε καμία πρόταση ούτε και κανένα θετικό για μια σοβαρή συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη. Δυστυχώς για τη χώρα αντί να συμβάλετε και εσείς στη προσπάθεια που γίνεται για να σωθεί η χώρα έρχεστε με φτηνό λαϊκισμό που φοβάμαι ότι δεν είναι αντάξιος των περιστάσεων»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: