Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πρόστιμο για ρατσιστικά σχόλια...

18 Φεβρουαρίου 2011.
Δικαστήριο του Παρισιού καταδίκασε σήμερα τον χρονικογράφο Ερίκ Ζεμούρ, σε πρόστιμο 2.000 ευρώ με αναστολή για πρόκληση φυλετικού μίσους, με αφορμή τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις που έκανε σχετικά με την εγκληματικότητα των ...μαύρων και των Αράβων...
...Εναντίον του Ζεμούρ είχαν κινηθεί δικαστικά πολλές αντιρατσιστικές οργανώσεις μετά τις δηλώσεις του, στις 6 Μαρτίου 2010, στα τηλεοπτικά κανάλια Canal+ και France O. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Ερίκ Ζεμούρ «ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια της ελευθερίας της έκφρασης».
...Σε εκπομπή του καναλιού Canal+ ο χρονικογράφος είχε δηλώσει, αναφερόμενος στους αστυνομικούς ελέγχους που γίνονταν με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου των υπόπτων: «Γιατί ελέγχεται κάποιος 17 φορές; Επειδή οι περισσότεροι έμποροι (ναρκωτικών) είναι μαύροι και Άραβες, για αυτό, είναι γεγονός».
...Την ίδια μέρα, στο κανάλι France O, είχε πει, απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε, ότι οι εργοδότες «έχουν το δικαίωμα» να αρνηθούν να προσλάβουν Άραβες και μαύρους. Για την υπόθεση αυτή το δικαστήριο τον καταδίκασε σε πρόστιμο 1.000 ευρώ επειδή «δικαιολόγησε μια παράνομη πρακτική διακρίσεων -- διακρίσεις στην πρόσληψη υπαλλήλων -- παρουσιάζοντάς την ως θεμιτή».
...Θα πρέπει επίσης να καταβάλει 1.000 ευρώ σε καθεμιά από τις τρεις οργανώσεις που τον είχαν μηνύσει, τις SOS Racisme, Licra και Mrap.
...Για την πρώτη υπόθεση το δικαστήριο τον έκρινε επίσης ένοχο και τον καταδίκασε σε πρόστιμο 1.000 ευρώ, με αναστολή. Θα καταβάλει επίσης από ένα ευρώ στους ενάγοντες, τις οργανώσεις UEJF και J'accuse....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: