Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Απαντήσεις υπουργών σε Αναφορές του βουλευτή Γρ. Αποστολάκου.

21 Φεβρουαρίου 2011
Νέα Απάντηση μέλους της κυβέρνησης στην Αναφορά του Βουλευτή Ν. Λακωνίας κ. Γρηγόρη Αποστολάκου, για τη διαδικασία έκδοσης - ανανέωσης αδειών χρήσης νερού για άρδευση, αυτή τη φορά από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Θ. Μωραϊτη.
...***Απάντηση και από την υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Χριστοφιλοπούλου. ...
...Σε συνέχεια προγενέστερης Απάντησης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη, το Υπουργείο Περιβάλλοντος επίσης αναγνωρίζει το πρόβλημα της πολυπλοκότητας και του υψηλού κόστους της αδειοδότησης. 
...Επιπλέον, επιβεβαιώνει πως έχει υπάρξει διαβούλευση με το συναρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί μίας νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης - ανανέωσης άδειας αρδευτικής γεώτρησης και μειώνεται σημαντικά το κόστος της. ...Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί άμεσα, πιθανά μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ θα συνοδευτεί με την κατάθεση Σχεδίου Νόμου που θα προβλέπει την εξαίρεση των αρδευτικών γεωτρήσεων από την υποχρέωση έκδοσης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπου επίσης χαρακτηρίζεται ως πολύπλοκη, χρονοβόρα και δαπανηρή. 
...Στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η ένταξη όλων των αρδευτικών γεωτρήσεων σε έργα που δεν θα απαιτείται περιβαλλοντική άδεια, αλλά απλή συμμόρφωση σε προδιαγεγραμμένες κανονιστικές διατάξεις που θα προσδιορισθούν σύντομα.
«...Η επιβεβαίωση και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος όσων προ εβδομάδας είχε απαντήσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για την απλοποίηση και τη μείωση του κόστους των αδειών χρήσης νερού για άρδευση, δεν μπορεί παρά να τύχει της θετικής υποδοχής από όλους μας. Αναμένουμε τώρα, οι Απαντήσεις των Υπουργών να μετουσιωθούν σε συγκεκριμένες πράξεις. Προσωπικά θα παρακολουθώ κοινοβουλευτικά το ζήτημα και σε ενδεχόμενη καθυστέρηση ή μη τήρηση των δεσμεύσεών τους, θα παρέμβω ξανά και δυναμικά, όπως σταθερά πράττω για τα ζητήματα των αγροτών του τόπου μας» δήλωσε ο Βουλευτής κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.  

***Επίσης....
...Στην Αναφορά του Βουλευτή Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρη Αποστολάκου για το έγγραφο της  Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης «Διός Κούροι» σχετικά με το μάθημα «Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστημικής» απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Π. Χριστοφιλοπούλου.
...Ειδικότερα η Υφυπουργός Παιδείας για τη φημολογούμενη κατάργηση του μαθήματος από τα Λύκεια της χώρας, αποφεύγει επί της ουσίας να απαντήσει και δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του Υπουργείου επί του συγκεκριμένου ενδεχομένου. 
«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπεκφεύγει με μία διφορούμενη και αόριστη απάντηση πως μία συζήτηση επί φημών είναι άγονη και δημιουργεί προβλήματα, καθώς και ότι η διαβούλευση για τα μαθήματα του σχολείου θα ξεκινήσει με την επίσημη κατάθεση του σχετικού κειμένου από το Υπουργείο. 
...Η αλήθεια όμως είναι ότι η στάση της ηγεσίας του Υπουργείου δημιουργεί προβλήματα, αναστάτωση και σύγχυση σε μαθητές, καθηγητές και γονείς. Δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο, παραπέμπει στο μέλλον και επιτείνει την ανησυχία της εκπαιδευτικής και της μαθητικής κοινότητας» ήταν το σχόλιο του κ. Γρηγόρη Αποστολάκου....(από το Γραφείο Τύπου του βουλευτή).

Δεν υπάρχουν σχόλια: