Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

"Η Ν.Δ. κορόιδευε συστηματικά τον ελληνικό λαό."

21 Φεβρουαρίου 2011.
"...Κινηθήκαμε άμεσα σε όλα τα μέτωπα χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία. Είμαστε πλέον αξιόπιστοι συνομιλητές και αυτό ούτε αυτονόητο ούτε εύκολο ήταν..."...Αυτό, τόνισε σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και σημείωσε ότι «...παρά τις δυσκολίες η συγκρατημένη αισιοδοξία φαίνεται να αποκτά χειροπιαστό περιεχόμενο...».......
Παράλληλα, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εξαρχής αναζητούσε ευρωπαϊκή λύση, κάτι που όπως είπε, στην αρχή ήταν δύσκολο λόγω της «τεράστιας αναξιοπιστίας» που κληροδότησε στη χώρα η ΝΔ και σημείωσε ότι οι επαφές που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν δεν επρόκειτο για διαπραγματεύσεις, αλλά διερευνητικές συζητήσεις για την κάλυψη των δανειακών μας αναγκών, διότι «είχαμε πατριωτικό καθήκον να τις κάνουμε, για να μην αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει».

...Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι δεν υποχωρούν η βούληση και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους πολίτες για τη συνέχεια της ορθολογικής, οικονομικής διαχείρισης και ότι πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πρόκληση να αποκτήσουν ξανά ορμή οι δημιουργικές της δυνάμεις και να απεγκλωβιστούν από το «ασφυκτικό» πλαίσιο στο οποίο είχαν αναγκαστεί να λειτουργούν, εξαιτίας και της ΝΔ.
...Ειδικότερα, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι τότε η κυβέρνηση ανακάλυπτε το μέγεθος της κρίσης μέρα με την ημέρα και υποστήριξε πως ο κ. Παπανδρέου «ήταν άκρως λογικό και αναγκαίο τότε να είχε επαφές και με τον Στρος Καν και όλους τους άλλους εταίρους μας».
...Σημείωσε δε ότι ο πρωθυπουργός «ξεκίνησε, όπως όφειλε κάνοντας το καθήκον του ως πρωθυπουργός, να κάνει όλες εκείνες τις διερευνητικές επαφές με όλους τους φορείς που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην κάλυψη των δανειακών μας αναγκών και με έξυπνες και συστηματικές κινήσεις ώστε να αναγκάσουμε την ΕΕ να σκύψει πάνω στο πρόβλημα της χώρας μας, η οποία (σ.σ. ΕΕ) τότε τουλάχιστον δεν μπορούσε να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος».
«....Εμείς φυσικά θέλαμε ευρωπαϊκή λύση από την αρχή, αλλά δεν θα αφήναμε την Ελλάδα να πτωχεύσει, δεν θα κάναμε το χατίρι κανενός από αυτούς που μιλάνε σήμερα και ανακαλύπτουν σκευωρίες, να φέρουμε τη χώρα στη χρεοκοπία, όπως μας την παρέδωσε η ΝΔ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

...Είπε ακόμη ότι τότε «λόγω του τεράστιου ελλείμματος αναξιοπιστίας που είχαμε, δεν μας είχαν εμπιστοσύνη» οι ευρωπαίοι εταίροι και πως «εμείς έπρεπε να κάνουμε τα πάντα και συζητήσαμε και με την Κίνα και με τη Ρωσία και με όλους για το πώς θα μπορούσε να καλυφθεί το τεράστιο δανειακό μας έλλειμμα».
«...Μακάρι η ΕΕ να μπορούσε να αντιληφθεί τότε τι έπρεπε να πράξει και να μην χανόταν εκείνος ο χρόνος και κόστισε και σε εμάς και στην ΕΕ», συμπλήρωσε.
Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έκανε δύο φορές τον γύρο του κόσμου προκειμένου να μην χρεοκοπήσει η χώρα μας, «όταν οι πόρτες ήταν κλειστές, όταν το έλλειμμα αξιοπιστίας εξαιτίας της ΝΔ ήταν τεράστιο» και υπογράμμισε ότι «μέσα σε εκείνον τον κυκεώνα σταθήκαμε στα πόδια μας και εξαναγκάσαμε ουσιαστικά του εταίρους μας να δημιουργηθεί αυτός ο μηχανισμός στήριξης για τη χώρα μας, κάτι που σήμερα είναι ζητούμενο για την προσεχή Σύνοδο Κορυφής».
...Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε έκκληση για σοβαρότητα, λέγοντας ότι «ξαφνικά, εκ τους ασφαλούς και όταν ήδη έχουμε λύσει προσωρινά τις δανειακές μας ανάγκες, ερχόμαστε και διυλίζουμε τον κώνωπα».
...Προκειμένου να επισημάνει ότι οι επαφές με τον επικεφαλής του ΔΝΤ δεν ήταν κρυφές, ο κ. Πεταλωτής παρέπεμψε σε δημοσιεύματα της 11ης Δεκεμβρίου 2009, τόσο της «Ελευθεροτυπίας» όσο και της «Καθημερινής», τα οποία αναφέρονταν σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με επικοινωνία του πρωθυπουργού τόσο με τον κ. Στρος Καν όσο και με ευρωπαίους εταίρους.
«...Άρα, το ότι ανακαλύπτουμε μέσα από ντοκιμαντέρ του «Canal+» που θα προβληθεί το Μάρτιο αποσπασματικά και χωρίς καμία επιβεβαίωση, δηλώσεις και αναλύσεις και λόγια του κ. Στρος Καν που δήθεν... ανακαλύπτουν την Αμερική σήμερα, ότι είχε επαφές κρυφά από τον ελληνικό λαό, είναι πολύ εύκολο στην εποχή του διαδικτύου να δούμε τι λεγόταν από την ίδια την κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2001», τόνισε.
...Συμπλήρωσε δε ότι αυτά που λέει ο Στρος Καν στο ντοκιμαντέρ δεν τα ξέρει κανένας και παρέπεμψε σε σημερινό δημοσίευμα όπου παρουσιάζεται «διαφορετική» εκδοχή από εκείνη στην «Καθημερινή».

...Παράλληλα ο κ. Πεταλωτής άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν έκρυψε ποτέ τίποτα και ότι «αυτοί που έκρυβαν ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν τη χώρα τον Οκτώβριο του 2009, αυτοί που λιποτάκτησαν, αποκρύπτοντας την αλήθεια τόσο από τους Έλληνες πολίτες όσο και από τους εταίρους».
...Έκανε δε λόγο για «υποκρισία» και «ειδικά όταν βγαίνει σήμερα ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ να λένε ότι ρώτησαν την κυβέρνηση, αλλά δεν πήραν απάντηση».
«...Ποιοι; Αυτοί που κορόιδευαν συστηματικά τον λαό, που μας οδήγησαν αθωράκιστους στην κρίση, που έφερνα το μνημόνιο στη χώρα, ακόμα και σήμερα δείχνουν μια υποκρισία άνευ προηγουμένου», πρόσθεσε.
..Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής μίλησε για φοβερές αντιφάσεις όσον αφορά στις κατηγορίες: «Από τη μια μας λένε «αργήσατε να πάρετε μέτρα», από την άλλη, «πολύ πρόωρα μιλούσατε με το ΔΝΤ».
...Απέρριψε «εκ προοιμίου» το ενδεχόμενο κάποιος κυβερνητικός παράγοντας να «σόρταρε» εκείνη την περίοδο στη χρεοκοπία της Ελλάδας και συμπλήρωσε ότι το «δικαίωμα» να κερδοσκοπούν κάποιοι δόθηκε από την παντελή αναξιοπιστία της χώρας και ότι γι' αυτό ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ θα πρέπει να σκέφτονται πάρα πολύ πριν μιλήσουν.
...Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχασε καθόλου χρόνο και ότι από την πρώτη στιγμή αντιμετώπιζε την κατάσταση με βάση όσα γνώριζε.
...«Δεν θα αφήναμε τις αγορές να κερδοσκοπούν περισσότερο εις βάρος μας λέγοντας προς τα έξω τι ακριβώς γινόταν, αλλά παρόλα αυτά δεν αποκρύπταμε τις επαφές που κάνουμε για να μην έρθει κάποιος ενάμιση χρόνο μετά και να παρεξηγηθεί επειδή μιλούσαμε τον Δεκέμβριο του 2009 με τον Σ. Καν», πρόσθεσε....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: