Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Η Βραζιλία αναβάλει την αγορά νέου μαχητικού αεροσκάφους.

20 Φεβρουαρίου 2011.
Η Βραζιλία αναβάλει την από καιρό αναμενόμενη απόφασή της σχετικά με την αγορά 36 μαχητικών αεροσκαφών, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, έως το 2012, στο πλαίσιο των εκτενών περικοπών στον προϋπολογισμό που προωθεί η κυβέρνηση της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ,(φωτο),  σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Σάββατο η εφημερίδα O Estado de Sao Paulo.
.....Η εφημερίδα, επικαλούμενη τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης που δεν κατονόμασε, έγραψε ότι η νέα πρόεδρος θεωρεί ότι το "κλίμα" δεν είναι κατάλληλο για να προχωρήσει η αγορά το 2011 και ότι μια τέτοια κίνηση εν μέσω των περικοπών ύψους 30 δις δολαρίων στον προϋπολογισμό θα αποτελούσε "ανακολουθία".
...Γαλλία, Σουηδία και Ηνωμένες Πολιτείες διεκδικούν το συμβόλαιο, που έχει αρχική εκτιμώμενη αξία 4 δις δολαρίων έως 7 δις δολαρίων, ενώ υπάρχει η πιθανότητα για την αγορά πολύ περισσοτέρων μαχητικών στο μέλλον, καθώς η πολεμική αεροπορία της Βραζιλίας αρχίζει να ανανεώνει το στόλο των μαχητικών της.
...Η Ρουσέφ είχε συνάντηση επί τρεις ώρες με τον υπουργό 'Αμυνας Νέλσον Ζουμπίμ την Τρίτη για να συζητήσουν τους περιορισμούς λόγω των περικοπών.
...Ο Ζουμπίμ είπε ότι η αγορά δεν θα ματαιωθεί, αλλά πρόσθεσε ότι πως "δεν έχει προϋπολογιστεί εφέτος δαπάνη" για την αγορά των μαχητικών.
...Τόνισε ακόμα ότι ο στρατός θα εξετάσει προσεκτικά τις προσφορές για να επιλέξει την καλύτερη και θα κάνει περίπλοκες διαπραγματεύσεις για τεχνικά ζητήματα και για τους όρους της συμφωνίας.
...Πάντως, είπε, η συμφωνία αναμένεται να συναφθεί εφέτος.
...Πηγές της προεδρίας και του υπουργείου 'Αμυνας είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η διαδικασία, την οποία η Ρουσέφ κληρονόμησε από τον προκάτοχό της Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, συνεχίζεται.
...Τα κυριότερα υποψήφια μαχητικά είναι το Γαλλικό Rafale, το Σουηδικό Gripen NG και το F-18 Super Hornet των ΗΠΑ, με τις υποθέσεις για το ποιο θα επικρατήσει να είναι επισφαλείς.
...Ο Λούλα είχε εκδηλώσει την προτίμησή του στα γαλλικά αεροσκάφη αλλά η Ρουσέφ δεν αφήσει να διαφανεί κάτι τέτοιο ως σήμερα.
...Η Βραζιλία ζητά την μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας και ενδεχομένως συμπαραγωγή τους σε εγχώρια εργοστάσια στο πλαίσιο της συμφωνίας.
...Νωρίτερα αυτό τον μήνα στέλεχος του Πενταγώνου είπε ότι εάν οριστικοποιούσε συμφωνία με την Boeing, παραγωγό του F-18, η Βραζιλία θα αποκτούσε "σημαντικές τεχνολογίες".(απε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: