Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ομιλία Αποστολάκου στη Βουλή για τα "κλειστά" επαγγέλματα.

21 Φεβρουαρίου2011
Σύμφωνα με δελτίο Τύπουτου Γραφείου του βουλευτή Λακωνίας, κ. Γρ. Αποστολάκου, ο βουλευτής, έκανε βαρυσήμαντη παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχέδιου του Υπουργείου Οικονομικών για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και ειδικότερα των δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών και μηχανικών.....Οπως αναφέρει το δελτίο "..ε μία άκρως πολιτική ομιλία, ο κ. Αποστολάκος στηλίτευσε την παντελή απουσία νομιμοποίησης στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αφού για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν συντρέχει κανένας από τους δύο βασικούς παράγοντες νομιμοποίησης μίας κυβερνητικής πολιτικής, δηλαδή η υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος ή η κάλυψη μίας συγκεκριμένης κοινωνικής ανάγκης.
«Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει. Το πρόγραμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει καταντήσει πλέον κουρελόχαρτο. Υπάρχει μεγάλη ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης, όπως συμβαίνει στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο. Άλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα ανακολουθίας αποτελούν οι χορηγήσεις πολλαπλάσιων εγγυήσεων στις τράπεζες όταν πρόσφατες είναι ακόμη οι επιθέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. για τις τότε εγγυήσεις. Θυμηθείτε τι λέγατε όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση και τι πράττετε σήμερα για το λιμάνι του Πειραιά, την Ολυμπιακή, τον Ο.Τ.Ε.» τόνισε χαρακτηριστικά.
...Παράλληλα επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη προερχόμενη από την κοινωνία για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση. «Δεν ακούτε και δεν υπηρετείται την Ελληνική κοινωνία. Στην ουσία τις επιταγές των δανειστών της χώρας και της Τρόϊκας εκτελείτε. Δυστυχώς, το έλλειμμα δημοκρατίας στο Κοινοβούλιο και στη χώρα συνεχώς διογκώνεται. ...Ξεκίνησε με την υπογραφή του Μνημονίου και τις επιβλαβείς της συνέπειες όπως η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και ο κίνδυνος παραχώρησης δανειακών υποχρεώσεων της χώρας σε τρίτες δυνάμεις. Επιβεβαιώνεται καθημερινά με το περιεχόμενο και τη διαδικασία ψήφισης και εφαρμογής των νόμων της κυβέρνησης, όπως ο σημερινός. Απουσιάζουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης και Υποδομών κ. Ρέππας και έχει αναγορευτεί ο Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Παπακωνσταντίνου ως γενικός τροχονόμος της κυβέρνησης. Έτσι δεν υπηρετείται το αίσθημα δικαιοσύνης που πρέπει να αισθάνονται οι πολίτες. Αντίθετα, ρίχνετε κι άλλο λάδι στη φωτιά της πολιτικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησης» επεσήμανε ο Βουλευτής απευθυνόμενος στους παριστάμενους Υπουργούς.  
....Εμπρός σε αυτή την αρνητική συγκυρία, στην πολλαπλή και γενικευμένη κρίση που διέρχεται ο τόπος, ο κ. Αποστολάκος σημείωσε εμφατικά την ανάγκη η λύση να προέλθει μέσα από τους θεσμούς της πολιτείας και της κοινωνίας. «Χρειάζεται μία θεσμική και συγκροτημένη διέξοδος από την κρίση, πρωτίστως μέσω του Κοινοβουλίου. Θα πρέπει να μπει στην πρωτοπορία της ανάταξης και της ενίσχυσης του κώδικα αξιών της Ελληνική κοινωνίας. Δυστυχώς όμως οι πρακτικές της κυβέρνησης ούτε σε αυτή την προοπτική συμβάλουν».
...Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο Λάκωνας Βουλευτής αναφέρθηκε σε ζητήματα που θίγονται από το νομοσχέδιο και αφορούν σειρά επαγγελματικών κλάδων όπως οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι δικαστικοί επιμελητές, οι μηχανικοί, ζητώντας να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις προτεινόμενες διατάξεις που δυναμιτίζουν την περιφερειακή ανάπτυξη και ουσιαστικά καταδικάζουν τους επαγγελματίες της επαρχίας σε αφανισμό."   

                     (Από το Γραφείο Τύπου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: